מה בין דמיון מודרך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה בין דמיון מודרך
    בתיה
    14/02/2012

דמיון מודרך ומדיטציה זה לא בערך אותו דבר ?
    זו בטח שאלה שאתם לא אוהבים לשמוע כל כך.. אבל סתם, אני תוהה, כי גם במדיטציה ואני מתארת לעצמי שגם בדמיון מודרך יש עניין של נשימות והרגעה.. והרפייה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה בין דמיון מודרך

הוספת תגובה

• ההבדל בין דמיון מודרך למדיטציה

עינבל פנחס-פרג
    15/02/2012

שלום בתיה,

אני מסכימה שיש בילבול בין דמיון מודרך למדיטציה בגלל המשותף ביניהם.
    בשתי השיטות מכוונים לגלי אלפא שזה מצב בין ערות לשינה ונעזרים בנשימות. בדמיון מודרך רובד העבודה הוא שכלי יותר והאדם מובל באמצעות סיפור עם מסגרת כללית לתוך דמיונו האישי שאז הוא בד"כ משלים את הפרטים. מתמקדים בנושא או סיטואציה ספציפיים במטרה להדריך לכיוונים חיוביים ולהגיע להרפייה.

ישנן מדיטציות שונות. אני מניחה שאת מתכוונת לשימוש שמנסים לעשות בחברה המודרנית ולהגיע להרפיה. במדיטציה זו האדם אינו מובל למקום מסויים אלא מתבונן על כל מה שיש באותו הרגע, מחשבות ורגשות, ומתרגל להביא את עצמו למקום ריק ללא מחשבות , רגשות או רעשים חיצוניים ופנימיים. זהו רובד רוחני יותר ומכוון לאי תגובה בניגוד לדמיון מודרך שמחפש תגובה רצויה. חשוב לציין שהמסע להגיע לשקט ולריק הוא מורכב ולעיתים קשה, ולכן לא תמיד מגיעים בו להרפיה. זאת מכיוון שכשאנחנו מתבוננים על המחשבות והרגשות שלנו אנחנו עלולים גם להיות מוצפים.

ישנה שיטה נוספת שנקראת התמקדות. גם בה אנחנו מתבוננים על מה שיש באותו רגע ומנסים לבדוק מהי התחושה הגופנית שעולה מתוך המחשבות והרגשות. בהתמקדות אנחנו לא מנסים לשחרר את התחושה ולהגיד לה ללכת (כמו במדיטציה כדי להגיע לשקט) אלא דווקא נשארים עם התחושה עד שהיא משתחררת מעצמה ומגיע שינוי. בד"כ אנחנו לא מכוונים לשינוי מודרך שהשכל רוצה, אלא השינוי מגיע מתוך כוחות הריפוי של הגוף, ולפעמים הוא יכול להפתיע וליצור שינוי שלא חשבנו עליו קודם ברמה השכלית.

השתדלתי לפרט כדי להבהיר , מקווה שהצלחתי.
    יום טוב,
    ענבל פרג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו