מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום לכןש.29/06/2012
(אני לא ע. מהשירשור בראש הפורום - אני ע. אחר!!!)
שמי עמי גלעד, ואני גבר עם נכות קשה, וכנראה מזעזעת. בנוסף, הדיבור שלי מאוד לא ברור.
אני מסתדר לגמרי לבד, בשנות השלושים לחיי.
יש לי דימוי עצמי גבוה. לטעמי אני משכיל, מוכשר ונחמד. גם עשיתי כמה דברים יפים. למשל, כתבתי מילים לכמה שירים שהגיעו לרדיו.
כל זה כשאני לבד, עם עצמי.
אבל כשאני יוצא מחוץ לבית... כאן מתחיל הקושי... כאן אני חוטף את האגרוף בבטן...
אנשים נרתעים ממני. אני קולט מבטים מזועזעים, התלחשויות. קרה פעמיים שמישהי ראתה אותי פתאום וצרחה מאימה. חוייה לא נעימה בכלל. כמו כן, במקרים רבים אנשים מתרחקים ממני פיזית. בלי להתבייש או לנסות להסתיר זאת. פשוט בורחים. והאמינו לי, יקרות, שהשיפוט שלי טוב ושיקול הדעת מצויין. איני ממציא זאת, ואיני טועה בפרשנות שאני נותן לעובדות.
וכך, למרות שהדימוי העצמי שלי גבוה, אחרי כל מפגש קשה כזה עם אנשים הוא קצת משתופף. אחרי כל אגרוף מטאפורי בבטן, החברותיות הטבעית שלי מתכווצת.
וזה קורה יותר משלושים שנה...
אני כל כך חושש מהכאב הזה, שאני עושה הכל כדי לא לצאת מהבית. כך למשל, למרות שאני אוהב מאוד את מירי מסיקה, נמנעתי מללכת להופעה שלה בישוב שלי. זה קורה גם עם ארועים נוספים. בעצם, אני די משתדל לא לצאת מהבית.
ואני רוצה חברים!!! ואני רוצה בת זוג!!! ואני רוצה חיי חברה!!!. ואין. פשוט אין. אני לא יכול להכריח אף אחד. בכח אי אפשר...
ברגעים כאלה, של עצב ובדידות, תוקפות אותי מחשבות איומות. נוראות. לפני כמה שנים, עצרתי את עצמי רגע לפני שמצב הרוח שלי הפך לאובדני. קבעתי פגישה דחופה עם פסיכיאטר, והוא רשם לי תרופה אנטי דכאונית. אני מקפיד לקחת אותה. היא אכן מעמעמת את הכאב, ועושה עבודה די טובה.
אבל הקושי והעצב עדיין שם.
אני רוצה ללכת לטיפול כלשהו. ברור לי שהנפש שלי פצועה. אני חושב שזה יכול לעזור לי. אבל מצד שני, גם אם "אחתום קבע" באיזו קליניקה, ואשקיע בטיפול את כל האנרגיה הנפשית והכסף, את הסביבה לא אוכל לשנות. יחס הסביבה אלי יוסיף להיות קשה. אז בעצם, מה הטעם?.
אני מעריך אתכן מאוד. התרשמתי מהרגישות והתבונה בה אתן עונות לפונים אליכן.
אולי תוכלו לעזור גם לי?. כיתבו כל מחשבה, הצעה או רעיון שיש לכם. באמת שאני פתוח לכל הצעה ולכל כיוון. ואל תחששו לפגוע ב. האינטואיציות שלי אומרות שכל דבר שתעלו, כל רעיון, כוונתו תהייה טובה. אני סומך על הרגישות וההבנה והאהבה שלכן. ואני ידע שהן קיימות בשפע אצלכן, כי קראתי את תשובותיכן לאחרים.
שבת שלום לכן, יקירות.
אנא, השיבו לי כשתמצאו לנכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לכן - תגובה
יעל צמרת30/06/2012עמי שלום ושבוע טוב,
קראתי את שכתבת ואכן יכולתי להרגיש את העצב ואת הרתיעה שלך מהמפגש עם החברה ושלה ממך (כך אני מבינה ממך). כשקראתי את מכתבך, הדבר הראשון ששאלתי את עצמי זה - מי אתה? ממתי הנכות שלך? ממה אתה מתפרנס? עם מי אתה חי/ מבלה? משפחה... חברים... כי ישנם המון אנשים עם נכויות וחלקן קשות / מכוערות... אבל יש סביבם אנשים, אולי לא הרבה (בנינו - זה לא מעניין כמה, העיקר שיהיו קרובים). אז אשמח אם תרצה לפרט קצת יותר.
לגבי בקשתך לעזרה, אני מסכימה שאת הסביבה לא ניתן לשנות, אבל את יחסך לסביבה כן, כי אני מרגישה את הבדידות במכתב שלך, את הרצון לקרבה אז אם מתאים לך לפרט יותר אוכל לענות בצורה יותר ממקדת.
שבוע מקסים
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל היקרה
ש.30/06/2012תודה על תגובתך.
אני בן 33, גר לבד, מסתדר לגמרי לבד.
מלבד מפגשים עם בני המשפחה, בעצם אין לי קשרים פנים אל פנים עם אנשים אחרים. וחבל.
מתפרנס מתמלוגים לכמה תמלילים של להיטים גדולים, שכתבתי לזמרת ים תיכונית ידועה. היות והם מושמעים ברדיו וכמעט בכל חתונה ואירוע שמח, מצבי הכלכלי טוב.
(מבחינה טכנית זה עובד כך: אני שולח אותם לאמרגן. אם הוא אוהב אותם, הוא מעביר תשלום יפה לחשבון הבנק שלי. אקו"ם שולחים לי את התמלוגים כל חודש. סידור נוח).
ציד אכתוב את המשך ההודעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
ש.30/06/2012סליחה. החתולה הפריעה לי. אני ממשיך.
הנכות שלי היא מלידה. יש בה משהו שובר לב. אני אסביר: מצד אחד היא לא קשה בצורה קיצונית, כך שאני מסתדר לגמרי לבד בהכל. מצד שני, היא גורמת למראה החיצוני שלי להיראות מזעזע. חישבי על אדם שנראה מאוד מאוד שונה מכל מה שאת מכירה. יודעת מה? חישבי על אדם מסרט מדע בדיוני, שנחשף לקרינה רדיואקטיבית. סליחה על הפאתוס. (רק כדי להבהיר - הנכות אצלי נגרמה מבעיות "טבעיות" בהריון).
הנקודה של הבדידות מאוד כאובה. אני משתוקק לחיי חברה. נורא נורא רוצה. ואין לי. זה כך מאז שאני זוכר את עצמי. נכון שאומרים שהזמן מרפא את הפצעים?. אז את הפצע הזה, הצורך הזה, הוא לא מרפא.
בסך הכל אני יכול להבין את מי שלא רוצה בחברתי. אם הייתי "רגיל", לא בטוח שהייתי רוצה חבר שנראה כמוני עכשיו.
בעיקר אני רוצה בת זוג.
קודם התביישתי, אבל עכשיו אני רוצה להוסיף עוד פרט: בנוסף לכתיבת השירים, אני מתפרנס גם מכתיבת סיפורים פורנוגרפים. בעידן האינטרנט יש לזה דרישה, ומשלמים יפה. את יודעת מה האירוניה? את כל הפנטזיות האירוטיות שלי, שאין לי איך להגשים, אני "מעניק" לגיבורי הסיפורים הללו. אם כבר מדברים על לעשות מלימון - לימונדה.
יש לי כל כך הרבה אהבה וחברות וידידות לתת, ואין לי למי. אז אני מגדל חתולים ומדבר איתם, וזה קצת עוזר.
חשבתי להצטרף לאיזה מועדון של נכים. משהו כמו "ספיבק" ברמת גן, רק קרוב יותר לאיזור שלי. אני מניח שעניין משותף, אפילו סביב ספורט, הוא גם משהו.
פעם חשבתי ללמוד באוניברסיטה. יש לי פסיכומטרי מדהים. אבל אז הבנתי שהקושי עם אנשים אחרים ימשיך גם שם.
אני באמת רוצה לעבור טיפול כלשהו. פסיכולוגי, רוחני, אנרגטי. משהו. מצידי שיהיה גם סדנת חוקנים. סתם. העיקר שתהיה לי איזו אינטראקציה, איזה מפגש עם הזולת.
(הדבר שאני הכי רוצה בו והכי פוחד ממנו בעת ובעונה אחת).
מקווה שהוספתי פרטים חשובים.
מתנצל אם כתבתי באריכות רבה מדי וליהגתי כהוגן.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך... - תגובה
יעל צמרת01/07/2012הי עמי,
אני חושבת שאכן שווה לבדוק מועדון של נכים או מרכז שעובד עם הגדרת הנכות שלך - בטח יש כזה ואני הכי הייתי מציעה לך להצטרף לקבוצה של אנשים עם נכויות, אין לי מושג איפה אבל לחפש, למצוא ולהצטרף. ייתכן שחלק גדול מהבידוד שלך זה משום שהוריך שמרו עליך מפני החברה וכו'. אבל היום אתה אדם לעצמך ולכן חשוב ליצור תיקון מול החברה וקבוצה זה אידיאלי - פחות פרטני, לדעתי.
המון בהצלחה
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך... - תגובה
עינבל פנחס-פרג02/07/2012שלום עמי,
אני קוראת את שאלתך ומבינה את הכאב ותחושת הבדידות שאתה מתאר. במיוחד כשהמודעות שלך גבוהה ושיש לך מה להציע ובעצם עיקר הקושי הוא במראה החיצוני.
זה נכון שרוב האנשים נרתעים מחריגות, אבל לחלק מהאנשים הקושי הוא בעיקר במפגש הראשוני, ולאחר שהם מכירים את האדם, הם מצליחים לראות מעבר לחיצוניות.
אני מסכימה עם יעל ועם הרעיון שלך לחפש קבוצה מתאימה. מאוד יכול להיות שגם כשתמצא ההתחלה לא תהיה לך פשוטה ותלווה בחששות, פחד מדחיה ואולי רצון להמנע. אם אכן יהיה כך, נסה לא להתייאש ולהתמיד במפגשים כדי לתת לאנשים הזדמנות אמיתית להכיר אותך.
שיהיה בהצלחה, ונשמח אם תעדכן אם מצאת קבוצה.
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי לעמי
א27/08/2012הי,
אשמח להתכתב איתך.
אם תרצה כמובן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אבחון הפרעה בעקבות הופעת תסמינים - עזרה דחופה
חרדות חברתיות סטרס וקילוף העור במכוון
דודה מרירה ושלילית - בירור
דלוזיה מגלומניה- דרכי טיפול
בעייה מינית וירידה בזיכרון
הפרעת אישיות גבולית- דרכי טיפול
חלומות חוזרים על האקס
מחלות נפש והשפעת גנטיקה
טיפים לשפר של הזיכרון
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)