מתקשה לנסוע בתחבורה ציבורית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתקשה לנסוע בתחבורה ציבורית
    תמרה
    14/08/2012

ככל שחיי עוברים (אני בת 30) ככה אני נגעלת יותר ויותר מאנשים בתחבורה הציבורית. אני עושה הכל כדי שלא ישבו לידי ולא יגעו בי אפילו בטעות. לא הייתי ככה כשהייתי צעירה יותר
    האם זאת תופעה מוכרת שמתעוררת ען הגיל? מה אני יכולה לעשות כדי לא להיות ככה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מתקשה לנסוע בתחבורה ציבורית - תגובה

עינבל פנחס-פרג
    15/08/2012

שלום תמרה,

נסיעה בתחבורה ציבורית יכולה ליצור מצב של קרבה פיזית החל מקשר עין ועד כדי מגע לא מכוון. האינטימיות הכפויה הזו עם זרים יכולה לעורר בהחלט מבוכה, חוסר נוחות, ויותר מזה. את מתארת ממש גועל. האם את חוששת רק מהמגע של זרים או נגעלת בכלל ללא קשר למגע?
    האם יש לך עניין לא פתור עם מגע גם ללא קשר לתחבורה ציבורית?
    מה לעשות עם זה תלוי בסיבות שמובילים לתחושות הגועל. לפעמים הסיבות יכולות פשוטות ומובנות כגון ריח גוף של אנשים (שאינם במזגן) בחודש אוגוסט ולפעמים מדובר בסיבות עמוקות יותר כמו קושי כללי עם מגע או סלידה מאוכלוסיה מסוימת וכו'. אם זה מטריד אותך ואת נאלצת להתמודד עם המניעה הזו ברמה יומיומית את יכולה לפנות לטיפול פסיכותרפי. אם מדובר בפחד כמו פחד מנסיעה במעלית, אפשר גם ללכת לטיפול פסיכולוגי התנהגותי.

בברכה,
    ענבל פרג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו