שאלה על פסיכו' גופנית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה על פסיכו' גופנית
    רפי
    21/08/2012

שלום
    לאחרונה נחשפתי לתחום וחשבתי ללכת לטיפול כזה,
    הבעיה היא שאינני בטוח שאני עושה זאת מהטעמים הנכונים.

מה שחסר לי בחיים זה בעיקר אינטימיות וקשרים עמוקים . חסר לי מגע וחום ..........

חשבתי ללכת לטיפול כזה בשביל לקבל את ה"מנה" לה אני זקוק. שפסיכותרפיסטית תחבק ותלטף אותי , תוך כדי שאנחנו מדברים - כל מה שהיה חסר לי בטיפולים קודמים וקרים.

אני בכיוון ?

ועוד שאלה,
    נניח שכבר הלכתי לפסיכותרפיה הגופנית , מה עושים במקרה שיש משיכה מינית או חלילה תגובה פיזית למצב של אינטימיות עם מטפלת.
    וסליחה על הבוטות בשאלות.....................

נ.ב
    אין מצב שאלך למטפל גבר, אני קצת הומופוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על פסיכו' גופנית

הוספת תגובה

• אני יודע שזה פתטי

רפי
    21/08/2012

שאני מבוגר עם חסכים כאלה,
    פשוט צריך הרבה חום ותשומת לב ... כנראה לא קיבלתי מספיק כשהייתי ילד קטן.

הייתי הולך לנערת ליווי, אבל שם מקבלים רק מין , ואני צריך בדיוק את ההיפך - אהבה בלי מין. מצטער אם זה נשמע דפוק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני יודע שזה פתטי - תגובה

יעל צמרת
    21/08/2012

היי רפי,

אני לא חושבת שזה התחום שאתה מחפש - זה ממש לא פסיכותרפיה גופנית.
    אולי עדיף לך ללכת לסרוגייט.

יום טוב,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבל שלא ענית קצת יותר ברצינות

רפי
    21/08/2012

כי השאלה שלי היתה רצינית, והייתי שמח לקבל הסבר .
    למה זה לא מתאים לי ?
    כי שאלתי על הנושא המיני שהוא רגיש ו"טאבו" בעיניך ? משהו שלא מדברים עליו ?

ואם כבר לתת עצות - אז סרוגייט ?! את יודעת כמה דבר כזה עולה ?! :)

ועוד לא דיברנו בכלל על השיקול המוסרי. סרוגייט מאד קרוב לזנות, את יודעת מי הנשים שעובדות בזה? ממליץ לך לקרוא כתבה שהיתה פעם על תעשיית הסרוגייט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגע בטיפול

עינבל פנחס-פרג
    23/08/2012

שלום רפי,

כולנו זקוקים למגע וחום , מתינוק ועד זקן. כשאנחנו נמצאים בתקופה בה האינטימיות חסרה בחיינו זה יכול להיות מאוד מתסכל. כאשר המצב הזה מתמשך כדאי ללכת לטיפול. חוסר מתמשך יכול לנבוע מסיבות שונות כמו חסכים מהילדות, פגיעה מינית, דימוי גוף נמוך וכו'. בכל טיפול פסיכותרפי אפשר לעבוד על הנושא הזה, לבדוק מה מונע ממך ליצור אינטימיות בחייך.
    כתבת שהיית בטיפולים קודמים, מה גרם לך לחוות אותם כקרים? האם החוסר במגע? או אולי חוסר כימיה עם המטפל? תקשורת לא מספיק גלויה? אולי שכלתנות יתר ומיעוט בדיבור רגשי? זוהי נקודה חשובה כיוון שהיא יכולה ללמד הרבה על הקושי בתחום הזה בחייך.
    אחד ההבדלים בין פסיכותרפיה גופנית לטיפול פסיכולגי הוא ההתייחסות לגוף באופן מהותי ופעיל ושימוש בכלים נוספים מעבר לשיחה, ואכן בחלק מהטיפולים משתמשים במגע (לא בכולם ולא כל המטפלים). אך אל תתבלבל, המגע אמור להיות טיפולי ולא מיני. המטפלת לא אמורה ללטף ולחבק אותך באופן שבת זוג עושה זאת. לא בגלל שמין ומיניות זה טאבו, מיניות זה חלק מאוד חשוב בחיים וראוי לדיבור. אלא כי זה לא סוג היחסים שיכולים להיות ביןם מטפל למטופל. באותו אופן שהורה יכול לגעת ולחבק את הילד/ה שלו אבל אם המגע מיני זה בעיה.
    בכל טיפול, אם יש משיכה מינית, אפשר לדבר על זה (למשל: "אני מרגיש כך וכך וזה מביך אותי"), לצחוק על זה, אבל לא לממש את המשיכה.

יום טוב,
    ענבל פרג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו