מיואשת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיואשת
    שרון
    27/08/2012

שלום רב
    אני בת ארבעים וקצת, רווקה ללא ילדים.
    כמעט כל חיי הבוגרים אני פשוט בסבל רב.
    אין יום אחד שזכור לי שהיה מתחילתו ועד סופו נעים וטוב ובעיקר ללא כאבים.
    איני יכולה לקיים יחסי מין מלאים ומהנים בשל ויסטיבוליטיס שמלווה אותי כבר כ- 20 שנה.(דבר שמדכא אותי מאד ומשפיע על כל הדימוי והביטחון העצמי שלי).ובשנים האחרונות יש כל הימנעות מכל מגע שכזה גם מהחשש לדלקות שתן רבות שהיו בעבר.וכבר החרדה משתלטת.מיגרנות מלוות אותי שנים כולל כאבי בטן,כשהבטן מאד רגישה ולא מעט גם נפוחה(בעיקר בשעות הערב).יש תקופות של כאבי גב חזקים עם הקרנות ליד(כרגע זה מאד חזק)כפות ידיים שכואבות(ב"גבעה" תחת האגודל)קשתות כפות הרגליים שכואבות ובעיקר אצבע אחת ברגל שבכאב מתמיד כשתכלס אין הרבה מה לעשות עם זה.עייפויות רבות שמלוות עדכדי ממש תשישות וחוסר יכולת לפעול, ובחודשים האחרונים התווסף גם כאב באוזניים שבא והולך לסירוגין וממגע קטן ופשוט יש ממש "קפיצה" של כאב(אין לי מושג מה זו התופעה הזו).וככה לסירוגין בתדירויות ועוצמות משתנות, אני מתהלכת בעולם עם אין ספור מכאובים כרונים שמלווים תמידית.כשאין שקט והנאה כמעט כלל.הסהכ הזה משפיע עליי ביכולת להרגיש טוב עם עצמי להרגיש בריאה מאושרת,מסופקת ולקיים קשרים טובים ותקינים.כמובן שמצב רוחי לרוב ירוד בשל כל ההרגשה הכללית הזו שהפכה כבר "לזהות" שלי.ויש בי כעסים רבים מאד."על פניו" כאילו "הכל בסדר" איתי וכאילו רק כל הזמן מתלוננת ולא מרגישה טוב,אבל בעצם שום דבר לא בסדר.(ולפעמים זה אפילו מצב קשה יותר,כשאין אבחנה ברורה והסביבה לא מבינה ולא באמת אמפטית למצב).
    המצב הזה גם מביך אותי, עדכדי שאני מאד מתביישת בכל המקום הזה שלי וביחס גם לגילי המתקדם,הסטטוס שלי ועוד.ודבר משפיע על דבר.
    התנסייתי במהלך השנים בכל מיני טיפולים שונים כאלו ואחרים, אבל תכלס עדין מוצאת עצמי במין מעגליות כזו שלא מובילה להחלמה אמיתית.(כשכל הנסיונות הללו גם כבר מייאשים ועולים גם הרבה כסף).ולכל דבר יש גם "השפעות" עליי "תופעות לוואי" "סימפטומים" וכבר קשה מאד לבודד ולדעת מה בעצם השפעת הטיפול עצמו ומה הרגישות שלי לכל דבר ולכאבים.
    לאחרונה התחלתי שוב לחזור לפעילות גופנית - יוגה,הליכות.(אחרי הרבה זמן שלא)בנסיון להכניס חיות לגוף ולנשמה,אבל בינתיים לא חשה שזה באמת בעל השפעה משמעותית בסהכ הכללי.ומרגישה שחיי מוחמצים מפוספסים ואני מתקשה להשלים עם זה ומנגד נטולת כוחות ואנרגיות להשאר אופטימית.
    כמובן שיש עוד עניינים שמעיקים עליי והכל יחד מרגיש כמו "חבילה" כבדה שנגררת בעולם בלי באמת יכולת להתחיל ולהתיר תפלונטר מרב דברים שמקשים מעיקים ומטרידים.
    והשאלה מה יש לי לעזאזל???והאם בכלל יש פיתרון אמיתי לכל זה??או שזה רק נסיוי וטעייה בלתי נגמרים...
    בברכה ותודה מראש מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת

הוספת תגובה

• מיואשת - תגובה

עינבל פנחס-פרג
    27/08/2012

שלום מיכל,

את מתארת מצב מתמשך של כאבים שונים ומשונים. מצב שבוודאי יוצר תסכול, דכדוך וחוסר הנאה כללית. כתבת על מספר רב של תופעות - יש לברר מה מתוכן הוא בעיה פיזיולוגית אמיתית ומה פסיכוסומטי. ז"א תופעות שקורות עקב מצבים רגשיים שאת חווה בחיים או חווית בעבר.
    בגישת הפסיכותרפיה הגופנית, הגוף שלנו זוכר חוויות שאנחנו עוברים גם אם המודעות הרגילה שלנו שכחה או מתעלמת מהם, וחוויות קשות או מכאיבות "נצרבות" בזכרון הגופני, חוסמות את הזרימה האנרגטית הטבעית מה שבא לידי ביטוי בסופו של דבר בכאבים.

דבר ראשון, את צריכה לעשות בדיקות דם ושאר הבדיקות הנחוצות לשלילת בעיות אורגניות.
    דבר שני, הייתי מציעה לך ללכת לטיפול בפסיכותרפיה גופנית, אשר משלב שיחות עם עבודה גופנית. אני לא יודעת באילו טיפולים היית. לא הייתי מסתפקת בטיפולי גוף שלא משלבים שיחות. גם כדאי מטפל עם ניסיון. בכל טיפול שתבחרי חשוב שתתמידי באותו טיפול שכן כשיש בעיה מתמשכת לוקח זמן לעבד ולפתור אותה. מעבר מטיפול לטיפול גוזל זמן וכסף ומשאיר אותך תמיד רק בשלב הראשון.
    זה מצוין שהתחלת בפעילות גופנית, מציעה לך להתמיד. אני מאמינ שלטווח הרחוק זה יעזור.
    בהצלחה,
    ענבל פרג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד כמה שאלות....

שרון
    27/08/2012

ענבל תודה על תגובתך.

ובעקבות זה,עוד כמה שאלות ברשותך:

1) אני מבינה שלא כל העוסקים בפיסכותרפיה גופנית הינם בהכרח גם פסיכולגים קלינים.
    האם זה לא הכרחי כדי לעשות עבודה משולבת שכזו?ובטח במקרה שלי??

2) יש כיום הרבה מאד גישות ומטפלים שעובדים בשילוב של שיח ועבודה גופנית,אם זה דרך מגע,נשימה,דמיון מודרך ועוד ועוד...
    והשאלה, אז מה בעצם ההבדל בין מה שהם עושים לבין הגישה שמוגדרת כ"פסיכוטרפיה גופנית"??או שזה בעצם הכוונה כשולא ממש חשובה ההגדרה??

3) אני מרגישה שיש ככ הרבה דברים שאני צריכה בעצם לעשות במקביל כדי שהדברים יקבלו מענה ראוי.בדיקות מקיפות,תזונה נכונה שתתאים לי(שגם זה טיפול בפני עצמו שדורש תהליך ובקרה)ועוד...
    ואז השאלה,אז במה בעצם להתמקד??
    אני מרגישה שלא נכון גם להתפזר.זה דורש אנרגיות רבות זמן ותיזוזים בין הרבה "פונקציות".בדיקות,רופאים קונבנציונלים,מטפלים אלטרנטיבים וכו'ואז גם כבר מתחילים להתבלבל,מאבדים כבר כיוון וזה הופך למין מרוץ כזה וסוג של "חיים"....

4)כן.כל טיפול דורש תזמן ותתהליך שלו.מנגד גם הייתי בטיפולים ארוכים יותר כמו הומיאופטייה למשל ועוד, שתכלס לא ממש השפיעו.והשאלה גם כמה זמן לתת ולאפשר לכל טיפול,גישה,מטפל וכו'....
    גם מבחינת זמן(ואני כבר לא נהיית יותר צעירה),גם מבחינת אנרגיות,וגם מבחינה כספית??

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד כמה שאלות.... - תגובה

עינבל פנחס-פרג
    28/08/2012

אם המטפל עבר לימודים רציניים בפסיכותרפיה גופנית או ביוסינתזה (מס' שנים במוסד רציני) אז הוא בעל הכשרה מתאימה לשלב עבודה רגשית עם עבודה גופנית. אם את לא מוצאת מטפל, את יכולה להתקשר ואמליץ לך.

יש מטפלים בטכניקה גופנית כמו שיאצו, רפלקסולוגיה וכד' שמשתמשים גם בשיחה עם המטופלים כסוג של יעוץ או הכוונה, שזה נפלא אך שונה ממי שבהכשרתו מוסמך לעבודה רגשית.

אני מסכימה שצריך להזהר מפיזור יתר. אני מציעה שתעשי מיפוי של כל הדברים הדורשים שינוי בחייך לדעתך .למשל:
    בדיקות דם (בד"כ קל לבקש מרופא המשפחה),
    להמשיך בפעילות הגופנית,
    נטורופתיה (שינוי תזונתי),
    טיפול רגשי,
    להכניס הנאה לחיים למשל זמן לתחביבים.
    ...

תתחילי בשינוי דבר אחד או שניים בתור התחלה. תבחרי כאלה שהכי חשובים לך ושתוכלי לעמוד בהם לאורך זמן כדי שהמוטיבציה תשאר ולא תגיעי לכדי יאוש. כשמשהו אחד ישתפר, זה יתן לך כוחות להמשך והשאר יסתדר בהדרגה.
    מבחינת הזמן תתיעצי עם המטפל שאת בוחרת.

בברכה,
    ענבל פרג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי יש לך פיברומיאלגיה?

די
    05/09/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו