לא בטוחה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא בטוחה
    עוד אחת
    15/10/2012

שלום,
    בחודשיים האחרונים אני שותה הרבה אלכוהול,כל ערב. קשה לי לצאת מהבית והרגשה כללית ולא מוכרת לי ,שאני לא שייכת לשום מקום. אני בת 23 ועזבתי את הבית בגיל 16. בגיל 18 התחלתי ללכת לטיפול פסיכולוגי דרך הקופה וזה בהחלט נתן איזו יציבות מונוטונית ונוחה. מצאתי עבודה חדשה שבה אני עובדת עד היום ומממנת את עצמי במאת האחוזים.
    אני כבר לא בטיפול,עזבתי אותו כשהרגשתי שאני בסדר ושאין סיבה להמשיך כל עוד אני מצליחה לתפקד ויכולה לעזור לעצמי ולדחוף את עצמי קדימה. בתקופה אחרונה אני לא מצליחה לקום כל בוקר ולא מצליחה לישון ומרגישה שאני כמו ב"שום מקום" יכולה לשכב שמונה שעות במיטה בלי לשים לב. אני לא מנותקת מהמציאות ומבינה שאולי זה סוג של דיכאון. אבל קשה לי לצאת מהבית ולפגוש אנשים. עברתי תאונת דרכים לפני חצי שנה (פגע בי אופנוע כשהלכתי ברגל) מאז קשה לי מאוד לפגוש רופאים. אין לי בעיה לדבר על התאונה או להיכנס עם עצמי למה שאני זוכרת,אבל אני מפחדת מרופאים ובאופן כללי מאז שאני זוכרת את עצמי בערך, לא יכולה שנוגעים בי ולא מרגישה (כרגע) שאני מסוגלת ללכת לבדוק אם "המצב" ה"דכאוני" אליו נכנסתי,הוא רפואי או נפשי או מה בכלל קורה. וללכת שוב לטיפול פסיכולוגי זה לא בא בחשבון-גם כי זה יקר לי וגם כי אני לא מצליחה לדבר כל כך,במיוחד מאז שהתחלתי לשתות אני מרגישה שהדיבור שלי השתנה ואני לא מצליחה לבטא את עצמי כשאני מדברת. המילים מתבלבלות לי. וגם כי אני מפחדת. לא בטוחה ממה..
    אני יודעת ולוקחת בחשבון כמובן שהפורום הזה לא תחליף בשום אופן לטיפול פסיכולוגי ובכל זאת,זאת האופצייה היחידה שאני מצליחה להעלות על הדעת שהכי קרובה להתייעצות או התייחסות למצב שלי ולא להישאר בו לגמרי לבדי. השתייה מעיקה עלי,אבל אני מרגישה שאני לא יכולה להפסיק-לא מכורה אבל לא יכולה ולא רוצה להפסיק,אבל במן מודעות כזאת,אני מצליחה להדאיג את עצמי ומפחדת שזה יגיע למצב של התמכרות למרות שאיני מבינה בזה כלום ושום דבר ומכיוון שאין לי הורים,
    ועם החברים ניתקתי כל קשר,אני לבד בזה ובהתלבטויות הבאות יחד עם המצב.
    לא בטוחה ל-מה אני מצפה מהפנייה שלי,אבל אני במן הרגשה שבגלל שזה הדבר היחידי (שהוא אנונימי ולא דורש הוצאה כספית או יציאה מהבית לפגוש או להיבדק ע"י אנשים),זה הכי קרוב ל"עזרה". ובכל זאת-אשמח לאיזו תגובה מעודדת,או "טיפים" להתמודד עם זה בעצמי... וגם אם לא... תודה בכל מקרה על הפורום..נחמד מצידכן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא בטוחה

הוספת תגובה

• לא בטוחה - תגובה

יעל צמרת
    15/10/2012

שלום לך עוד אחת,

את מתארת מצב מאוד לא פשוט, של בדידות גדולה, חוסר שייכות ואולי קצת תחושת ריקנות (שהשתייה מנסה למלא - ואולי זו פרשנות שלי). כל אלו מביאים לדכדוך או למצב הדיכאוני או למשבר או צומת דרכים - מה שמדויק לך מכל אלה. בנוסף לכך אני מאמינה בגיל ההתבגרות השני שבד"כ סב סביב גילאי 22- 28/9 ואז בהחלט תחושות קשות, בלבול וגם הרס עצמי - כמו שאת מציינת.
    קשה לי לראות איך את יכולה לצאת ממצב זה לבד ללא תמיכה , זה קשה,אך לא בלתי אפשרי. לכן אני מציעה לך לפנות לטיפול. הרבה פעמים טיפול בפסיכותרפיה גופנית יותר זול ויותר קצר ואת יכולה לפנות לתלמידים שמסיימים אז המחיר מוזל יותר. דבר נוסף לחזור לחיים חברתיים, מספיק חבר/ה שניים לא חייבים את כל החבר'ה.. ומהמקום הקשה שאת נמצאת לעשות לך תוכנית יציאה לאור.

אני מאחלת לך שנה מקסימה של התחדשויות ושינויים,
    את מוזמנת ליצור קשר לקבל המלצות,

יעל צמרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובכל זאת...

דרי
    15/10/2012

אני יודעת שעדיף ללכת לטיפול. אבל מה עושים כשמרגישים שזה לא אפשרי? קשה לי לצאת מהבית. הכל נראה לי עדיף על פני זה.. בא לי להקיא רק מהמחשבה על לשבת מול מישהו. אני והוא/היא.. הכסף זה פחות בעיה. כתבת "קשה להתמודד עם זה לבד אבל זה לא בלתי אפשרי" או משהו כזה. אני נוטה להתייחס לאפשרי. מה כן אוכל לעשות לבד? רע מאוד בחוץ. ככל שעובר הזמן,אני רק רוצה להישאר עוד ועוד בבית וגם העבודה מתחילה להיראות לי לא מקום שאוכל להגיע אליו. ומשם זה לרחוב-שם כבר הייתי ולא רוצה לחזור לשם שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובכל זאת... - תגובה

יעל צמרת
    16/10/2012

היי,

אני יכולה להבין שהכל נראה לא טוב בחוץ: עבודה, טיפול, חברים...אבל את מתארת מצב של דרדור בירידה ואני חושבת שאת צריכה להחליט מתי את מרימה את ה"אמברקס" לפני ההתרסקות. הדבר שאני יכולה להציע לך זה ליצור מהמקום הקשה שאת מרגישה שאין כלום: לצייר את המצב, לכתוב אותו, לפסל אותו - מה שאת מתחברת אבל משהו עם ידיים. בלי לשפוט יפה או לא פשוט לצייר ולהתבונן. דבר נוסף את יכולה אולי לשים מוסיקה ולהתחיל לנוע או אם זה לא יתאים לך, פשוט לשכב על הגב להקשיב למוסיקה שעושה לך טוב ולנשום נשימות עמוקות שאיפה דרך האף ונשיפה דרך הפה, לתת למוסיקה להיכנס ללב,לנשמה - דמיון מודרך.

אני מקווה שמה שהצעתי ידבר אליך ויעזור
    אשמח אם תרצי לעדכן מדי פעם,

יעל צמרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו