מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא כאןבעיה29/12/2012
שלום. אני בת 23 מתגוררת בברלין כבר שנה. עזבתי לפני שנה אחרי שתפסתי את עצמי בידיים במטרה להתרחק מאבא שלי שפגע בי מאז שאני קטנה. בחצי שנה הראשונה היה מדהים,כאילו אלוהים נתן לי אישור להיוולד מחדש,נקייה ונורמטיבית,רחוקה מכולם וחופשיה בבית משלי,במיטה משלי אליה אף אחד לא יבוא. בחצי שנה האחרונה אני מרגישה שהכוחות נעלמים לי. פיזית וגם ברגש. אין לי כוח לעבוד ולא לראות את האנשים שאני רגילה ואוהבת. כואב לי הגוף ואני מקיאה הרבה ולא ישנה טוב. משהו בי רוצה לחזור אבל אני לא מסוגלת ומרגישה ממש שאין לי מקום בכלל. הייתי אצל רופא שאמר שאין לי כלום-אולי שפעת.. אבל שפעת לא נמשכת חצי שנה. ירדתי 9 קילו בחודשיים האחרונים ושותף לתערוכת צילום שלי אמר לי שאני נראית רע ובכך הבנתי שמשהו לא בסדר. לא מבינה איפה טעיתי.. מפחדת לחזור ממש לא מסוגלת ומרגישה שלהישאר בברלין זו לא אופציה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא כאן - תגובה
עינבל פנחס-פרג02/01/2013שלום לך יקרה,
עזבת את הבית כדי להתחיל מחדש. אחרי קושי כזה שעברת עם אביך, התרחקת ואולי אפילו הרגשת צורך לברוח כדי למצוא שוב את עצמך ואת הכוחות שלך. ובהתחלה באמת היית בסוג של high. עשית צעד אמיץ אך זהו הצעד הראשון. בפגיעה מסוג כזה חשוב להיעזר באיש מקצוע (שמתמחה בנושא) בארץ או בברלין (לחלק מהאנשים יש חשיבות שהטיפול יהיה בשפת האם).
לא מפתיע אותי שאת מקיאה, כואבת ולא ישנה, כי עכשיו מגיע החלק של ההתמודדות עם הפגיעה , עכשיו אחרי שעשית את הצעד הפיזי להשתחרר ממנו, מגיע החלק הנפשי-רגשי. זה לא קל אבל אני מאמינה שאת מסוגלת לעבור את התהליך הזה.
את אומרת שאין לך תחושת מקום, עם ההתרחקות מאביך התרחקת גם מדברים אחרים: בית וסביבה מוכרת, חברים, משפחה, אני לא יודעת אם יש אמא או אחים בסיפור שלך. ובמקום החדש אין לך שורשים חזקים עדיין...
אני לא חושבת שטעית, עשית מה שהרגשת לנכון באותה נקודת זמן אבל עכשיו אני חושבת שאת צריכה עזרה וכדאי מאוד שתלכי לטיפול , שוב אצל מישהו עם ניסיון בנושא. אל תשארי עם זה לבד.
בהצלחה בתהליך והרבה בריאות
ענבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אבחון הפרעה בעקבות הופעת תסמינים - עזרה דחופה
חרדות חברתיות סטרס וקילוף העור במכוון
דודה מרירה ושלילית - בירור
דלוזיה מגלומניה- דרכי טיפול
בעייה מינית וירידה בזיכרון
הפרעת אישיות גבולית- דרכי טיפול
חלומות חוזרים על האקס
מחלות נפש והשפעת גנטיקה
טיפים לשפר של הזיכרון
ערוץ הבריאות
.jpg)