הבעיה שלי גופנית או נפשית?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבעיה שלי גופנית או נפשית?
    ריבקה
    15/04/2013

אני בת 52. מזה כחודשיים אני סובלת מצפצופים רעשים ממושכים באוזניים. לפעמים תחושת לחץ וצריבה בבית החזה,לפעמים תחושת חשמל זרמים מתחת לבטן הקטנה באזורים האינטימיים,לפעמים כאבים חזקים ברגליים בעיקר רגל שמאל גם תחושת חשמל ובאזור הקרסול וכף הרגל תחושת נימולים דקירות זרמים תרדמת שריפה. אני מוטרדת מכל הדברים הללו ואין לי מושג ממה פתאום כל זה היתחיל אצלי לפני כחודשיים. אני בדרך כלל אישה בריאה ואף פעם בחיי לא עברתי שום ניתוח ולא נזקקתי אף פעם לטיפול פסיכולוגי/פסיכיאטרי. לפני 3-4 חודשים פתאום היתחלקתי במדרגות ונפלתי והיו לי כאבי גם ורגליים ואחרי יומיים שלושה ימים עברו כאבים חזקים. אני מרגישה שכאבים ותחושות שציינתי לעיל,ממשיכים בכל שעות היממה בכל מצב כשאני יושבת עומדת ושוכבת,אך כשאני הולכת לא כל כך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הבעיה שלי גופנית או נפשית? - תגובה

עינבל פנחס-פרג
    17/04/2013

שלום ריבקה.

החלקה במדרגות יכולה לגרום לפציעות , גם כאלה שלא רואים מיד וחשוב לבדוק בדיקה יסודית. בנוסף תאונה כזו יכולה גם לערער את תחושת הביטחון ולגרום למיני טראומה (אני מסתייגת מהמילה טראומה כי אולי היא חזקה מידי ואין לי מילה אחרת).

האם את שואלת אם הבעיה נפשית כי בדקת עם רופא ואמרו לך שהכל תקין?

קודם כל נסי לבקש לעשות בדיקות מקיפות ולראות שאכן הכל תקין, ולקבל טיפול מתאים.

חלק מהתופעות שאת מתארת מתאימות לתופעות שאנשים שסובלים מפיברומיאלגיה (אוסף של סימפטומים של כאבים בשרירים, במע' השלד ובמפרקים ללא ממצא של דלקת) מתארים. הרבה רופאים לא מכירים מספיק את התופעה ולפעמים אומרים לפציינט שזה בראש שלו. כמובן שלא בטוח שזה מה שיש לך אבל את יכולה להתעניין באינטרנט בנושא ולהתייעץ עם עמותת אסף.

יכול להיות שמדובר גם בסטרס/חרדה עקב הנפילה. ואם תצטרכי להיעזר בפסיכולוג אין זה אומר שאת לא בריאה :-). עברת חוויה גופנית מאוד לא נעימה, שיכולה לעורר חששות ותחושת חוסר בטחון בגוף. זה נורמלי וטבעי, וכדאי לטפל ולקבל תמיכה בהתמודדות הזו. טיפול כזה לא חייב להיות ארוך. הייתי מציעה לך קודם להתחיל בשיחות לפני שפונים לטיפול פסיכיאטרי תרופתי.

רפואה שלמה
    ענבל פרג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו