טראומה ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טראומה ?
    תודה רבה !!
    04/05/2013

שלום,
    לפני בערך שנה וחצי חוויתי תאונת דרכים, לא אני נהגתי באוטו, הייתי מאחורה והיו איתי באוטו עוד שני חברים. בזמן התאונה ואחריה לא הייתי לחוץ, הייתי אפילו רגוע.
    בערך שבוע לאחר התאונה התחילו לי בחילות קלות שהתחזקו עם הזמן, ואחרי כמה זמן שלא עברו התחלתי תהליך של בדיקות.
    שום בדיקה לא מצאה סיבה לבחילות שלי, ובמשך שנה שלמה עברתי המון בדיקות ורופאים ואף אחד לא מצא את הסיבה. במהלך הזמן הזה רק התחלתי יותר ויותר לחשוש לבריאות שלי, הבחילות גם התחזקו ולא היה תאבון, ירדתי המון במשקל, נסגרתי יותר בבית, התחלתי נורא לפחד מכל דבר, והתחלתי גם להרגיש פחות טוב. כאבי צאוור וגב. הרגשתי נורא עצבני ומתוח, הרגשתי שכל זה נורא ולא אמיתי, לא מצליח להתרכז לחשוב כמו שצריך עייפות נוראה.
    אחרי בערך שנה הגעתי לפסיכיאטר, הוא אמר שמה שקרה זה כנראה שהתאונה יצרה אצלי טראומה, והגוף ניסע להוציא את התחושות האלה דרך הבחילה.
    ואז הותחל טיפול עם 10 מילגרם ציפרלקס.
    היום המצב שלי הרבה יותר טוב, הבחילות עברו אני פחות מתוח ועצבני, אבל עדיין יש תחושה שכל זה לא אמיתי זה נראה לי מאוד מוזר הכל, אני עדיין נורא דואג לבריאות שלי וכל דבר קטן ישר גורם לי להלחץ ולהכנס לפורומים רפואיים ולבדוק מה לא בסדר.
    נורא קשה לי להשתחרר מכל מה שעבר עליי בשנה האחרונה הזאת, ואני מרגיש שזה לא נותן לי להתקדם ומעציב אותי נורא. אני מספר את כל התחושות האלה לפסיכיאטר, אבל אני עדיין לא מרגיש שהוא מצליח לעזור לי ממש.
    בנוסף, אני כבר בערך יותר מחצי שנה מרגיש מן הרגשה של חולשה, כאבי ראש, עיניים לא ממוקדות, עייפות בעיניים, לסתות תפוסות, צוואר תפוס, אני מרגיש כולי נורא סחוט גם אחרי שינה, מרגיש מעורפל, כמו מישהו שלא ישן הרבה זמן. קשה לי להסביר את התחושה. אני עובר גם בירורים רפואיים, אך אני חושב שאולי זה גם פסיכולוגי ומעצים את כל התחושות האלה.
    מה אפשר לעשות עם כל זה ? למי לפנות?

תודה רבה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טראומה ?

הוספת תגובה

• טראומה ? - תגובה

עינבל פנחס-פרג
    05/05/2013

שלום לך,

בהחלט יכול להיות שחווית טראומה. למרות שאנו שומעים רבות על תאונות דרכים, עדיין תאונה היא חוויה מחוץ לנורמה שלנו ולכן היא יכולה לזעזע את המערכת הרגשית שלנו, ואת תחושת השליטה שלנו על חיינו.
    מכיוון שאתה מתאר סימפטומים גופניים רבים, אני חושבת שטיפול בפסיכותרפיה גופנית יכול לעזור לך. חשוב לפנות למטפל מנוסה עם התמחות בטראומה למשל שיטת הטיפול SE.
    במידה ותרצה המלצות אתה מוזמן להתקשר ואפנה אותך לפי מקום מגורייך.

בהצלחה,
    ענבל פרג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

תודה רבה !!
    05/05/2013

תודה רבה על התשובה ,
    אך איך אפשר לאבחן אם מקור כל הדברים האלה הוא פסיכולוגי או פיזי,
    למשל הסחרחורת, הבלבול, חוסר המיקוד, כאב צאוור וכו?
    תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

עינבל פנחס-פרג
    05/05/2013

הדרך שאני מכירה זה לעשות את הבדיקות הרפואיות הנחוצות.
    במקביל ללכת לטיפול (אצל מטפל מנוסה ) ולראות אם זה עוזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

תודה רבה !!
    05/05/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו