דיכאון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון
    שיר
    02/10/2013

שלום,
    אני בתקופה קשה בחיי. חוויתי דחיה מאוד קשה ופרידה כואבת מבחור שאני אוהבת כבר שנים, בנוסף היו לי בעיות עם השוכר בדירה שלי שהלכו והדרדרו עד לכדי איומים מצידו על חיי. כל זאת קרה במקביל ואני מצאתי עצמי מתמודדת עם הכל לבדי. אני בת 33 וחשה כי חיי אינם כפי שהיית ירוצה שייראו, וזה הציף לי המון דברים על פני השטח. בשבועיים האחרונים אני קמה בוכה כל בוקר, מצב רוחי ממש ירוד ואני מרגישה אומללה. אני אוכלת כרגיל, משתדלת להתעמל אם כי הפחתתי מעט את התדירות, עייפה רוב הזמן, ישנה טוב לסירוגין ורע לסירוגין, מכריחה עצמי לצאת עם חברים הרבה כדי לא להיות לבד, עושה הכל עם מעט מאוד חשק. עשיתי עכשיו שלושה מבדקי דיכאון באינטרנט - מבדק בק שעשיתי פעמיים ומבדק הדיכאון של ברנס. בשניהם יצא שאני סובלת מדיכאון קליני בינוני-חמור. האם ניתן להסתמך על מבדקים אלו? יש לציין כי התחלתי לפני חודש וחצי טיפול פסיכותרפיה גופנית ומחר בפגישה אני מתכוונת להעלות בפני המטפל שלי את ממצאי המבדק. האם זה הטיפול הנכון עבורי כעת?

תודה, שיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון

הוספת תגובה

• דיכאון - תגובה

עינבל פנחס-פרג
    03/10/2013

שלום שיר יקרה,

אני שומעת את הכאב שלך בין השורות, זה נשמע באמת קשה. טוב את עושה שאת הולכת לטיפול, זה מאוד חשוב עבורך כרגע, תקבלי עזרה ואל תנסי להתמודד עם כל זה לבד. מבחני האינטרנט הם בדיקה ראשונית בלבד, והכרחי להיעזר באיש מקצוע. עם העזרה הנכונה את יכולה בהחלט לצאת מזה ולעלות שוב על מסלול החיים באופן שתרגישי טוב עם עצמך ועם חייך. השתדלי לא להתייאש.
    את צעירה ועוברת תקופה קשה עכשיו אבל זו יכולה להיות תקופה משמעותית בשבילך לקראת השינוי המיוחל.
    לגבי המטפל/ת, תלוי יותר מקצועיות המטפל. העלי בפניו את חששותייך ותחשבו ביחד אם הטיפול שלו מספיק כרגע, או האם יש צורך בנוסף בעזרה תרופתית זמנית. באופן אישי אני מאמינה מאוד בפסיכותרפיה גופנית. במצב של דיכאון לעיתים זה מספיק ולעיתים צריך עזרה נוספת.

בנוסף, מה עם השוכר בדירה? אם יש איומים, אל תהססי לפנות למשטרה.

שיהיה בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשיר

לירון
    12/11/2013

המצב שאת מתארת מזכיר לי את עצמי בתקופה שחשתי מצב רוח ירוד וניסיתי להעזר בכל מיני מבחנים ומבדקים באינטרנט כדי לזהות האם אני סובלת מדיכאון.
    אני יכולה להגיד לך שאין תחליף לבדיקה של איש מקצוע בתחום. הצעד הראשון הוא לזהות ולהכיר בבעיה ואני חושבת שככל שתמהרי לקבל ייעוץ ותמיכה ממומחה כך ייטב לך.
    יש ברמת אביב מרפאה שנקראת brainsqure עם צוות שלם של אנשי מקצוע מפסיכולוגים, נויירולוגים, פסיכיאטירם ועוד.. שיוכלו לעזור לך ולתת לך מענה מקצועי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו