מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרשת דרכיםא14/01/2015
אני בת 34 נשואה + 2 קטנים. מתכננת הריון נוסף אבל לצערי בגלל מיומה ברחם הנושא נאלץ להדחות ואני בהתלבטויות קשות אם לבצע ניתוח שגם בו כרוכים סיכונים או להרות עם סיכונים עוד יותר מסובכים. השאלה הזאת מעסיקה אותי כל הזמן, ובכל שעות היממה הראש שלי טרוד במלא מחשבות מטרידות.
אני עובדת במקום עבודה כבר 8 שנים. לא מוערכת שם לחלוטין! שכר קצת מתחת למינימום ובוס לחוץ ומלחיץ בצורה בלתי נסבלת. אני מרגישה שמיציתי שם את כל מה שיכולתי והגעתי למצב שאני מתעוררת בבוקר בחוסר חשק משווע מלהגיע לעבודה. אני כל הזמן מדמיינת איך אני מודיעה למקום עבודה שאני עוזבת והולכת להגשים את עצמי. אני מאוד מאוד אוהבת ונמשכת לתחום הגרפיקה וזה חלום שנדחה כבר כמה שנים טובות בעיקר בגלל ההשקעה הכספית הגדולה יחסית בשבילי. הייתי מאוד רוצה ללמוד את המקצוע ואף לעסוק בו. לעבוד סוף סוף במה שאני אוהבת וטובה, לממש את הפוטנציאל שטמון בי ורק מתבזבז בעבודה מדכאת. אני כל הזמן מתכננת איך אני בהריון יוצאת לחופשת לידה ולא חוזרת לעבודה הזאת יותר אלא עוסקת בגרפיקה.
הבעיה שאני לא יודעת מה לעשות קודם, לימודים, הריון, ניתוח?! מה בא קודם? אני באופן כללי סובלת מחרדות, דאגנות יתר ולחץ. מה גם שסוג העבודה והבוס מוסיפים עליי עוד יותר לחצים ואני חוזרת הביתה מאוד עצבנית וחסרת סבלנות לילדים, לבעלי ובכלל.
על פניו הכל נראה בסדר ואני נראית כלפי חוץ מאושרת ושמחה. אבל מבפנים מסתתר הר געש מתפרץ של חרדות וטרדות החיים. אני לא יודעת מה לעשות עם חיי ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרשת דרכים - תגובה
עינבל פנחס-פרג14/01/2015שלום אודליה יקרה,
נשמע שיש פער גדול בין איך שחייך מתנהלים ביומיום לבין איך שהיית רוצה לחיות אותם.
חלומות שממש מבקשים שיראו אותם ולכן לא מניחים לך. אני שומעת קריאה פנימית חזקה לשינוי.
תיראי, יש אפשרות להמשיך את החיים ולזרום עם מה שקורה לנו כמו הריון, פיטורים, ועל פי זה לפעול. ויש אפשרות לבחור וליזום שינוי בעצמנו. למרות שלפעמים זה יותר קשה אני מציעה לך לבדוק את האפשרות השניה. לבדוק עם עצמך מהם סדרי העדיפויות שלך, באמת , מבפנים, ומשם לפעול. לא הייתי ממליצה להכנס להריון בשביל להצליח לעזוב מקום עבודה וללכת אחרי החלום המקצועי (זוהי דעתי האישית). את לא יכולה לדעת איך יעבור ההריון ולאיזה מסלול חייך יכנסו.
אם בסדרי העדיפויות שלך ילד נוסף נמצא יותר גבוה ברשימה, אז קבלי החלטות בהקשר זה. אך אם מה שמבקש יותר את תשומת לבך הוא החלום לשינוי מקצועי נסי לבדוק את האפשרויות שלך לכך ומקורות שיכולים לסייע לך גם כלכלית למשל: תוכניות במשרד למעמד האישה בעירך או לשכות תעסוקה או פרוייקטים לצעירים בעיר.
אם את מרגישה שקשה לך לעשות סדר לבד והכל נראה כל כך מבלבל, אני ממליצה להיעזר באיש מקצוע לכמה פגישות מטפל או מאמן. יש גם סטודנטים בתחום בסיום לימודיהם ומחפשים מועמדים לסטאז וזה יכול להקל עלייך מבחינת תשלום.
בהצלחה והרבה בריאות,
ענבל פרג
דבר נוסף, ממליצה לך על הספר: גופה של אישה, תבונתה של אישה / ד"ר נורתרופ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אודליה14/01/2015ענבל שלום!
את מקסימה ותשובתך עזרה ועודדה אותי פחות או יותר. יש אומנם עוד המון עבודה.
תודה על המלצתך לספרי הקריאה. נשמע מעניין ואני מתכוונת ליישם את הכל!
תודה רבה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אבחון הפרעה בעקבות הופעת תסמינים - עזרה דחופה
חרדות חברתיות סטרס וקילוף העור במכוון
דודה מרירה ושלילית - בירור
דלוזיה מגלומניה- דרכי טיפול
בעייה מינית וירידה בזיכרון
הפרעת אישיות גבולית- דרכי טיפול
חלומות חוזרים על האקס
מחלות נפש והשפעת גנטיקה
טיפים לשפר של הזיכרון
ערוץ הבריאות
.jpg)