עצבו או משבר גיל 40?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצבו או משבר גיל 40?
    שלי
    05/04/2017

בת 41. מזה מס חודשים חווה אנרגיות נמוכות ומוצאת עצמי עם חששות רבים ועצב. בעיקר חוששת לבריאות של הורי (למרות שבלי עין הרע הכלתקין) ולבריאות שלי, מרגישה כאילו "קפצה עלי הזיקנה" ... כל כאב קטן או אי נוחות גורמים לי לחשוש ממחלות קשות למינהן (סרטן לסוגיו מככב אצלי), מבן אדם אנרגטי ומלא עשייה הפכתי למישהו שחי על "טייס אוטומטי" העבודה שלי ושגרת היום יום פחות מלהיבים אותי (עובדת במקום מדהים כבר 10 שנים, מחליפה תפקידים ומתקדמת הקולגות שלי והמנהל נפלאים ובאמת זכיתי, אבל לאחרונה ממש מתלהבת פחות) בבית חשה ששגרת הערב ממש מכבידה עלי ומרגע שאני נכנסת הביתה אני ממש מצפה לסיים את הערב (הכנת א. הערב, ההתארגנות של בני בן ה-10 לקראת שינה וטיול עם הכלב) להיכנס למיטה, לצפות קצת בטלויזיה וללכת לישון. לפני שפרצו בי התחושות האלה, הייתי מתבדחת שאשמח להחליף תפקידיםעם הכלב שלנו לשבוע - כדי להנות ממנוחה מושלמת וחיים ללא דאגות, וכעת רוצה להחליף איתו כמעט בכל יום... לפעמים ממש נאבקת עם עצמי שלא לפרוץ בבכי במהלך הערב... מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצבו או משבר גיל 40?

הוספת תגובה

• משבר שנות האבעים

ד``ר אליהו סמואל
    08/04/2017

לשלי שלום
    את מתארת תחושות - אין תוכן למקור הסבל.
    אני מניח שיש במודע או בתת מודע- כלומר אין לך מילים לבטאם.

במצבים אילו חשוב לפנות לטיפול בשיחות- לרוב משבר כזה יכול להיות כקרש קפיצה להתפתחות נוספת. ואגב לרוב התפתחות ראשיתה במשבר.
    במידה ושיחות לא תהיינה מספיק אפקטיביות והכאב הנפשי יגיע למקום שיגרור אבדן תפקוד או אבדנים לא הפכים אפשר להיעזר גם בתרופה נוגדת דיכאון במקביל.
    בכל מקרה אין לוותר על טיפול בשיחות למשך לפחות כשנה.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו