פחדים שגורמים לסבל נוראי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחדים שגורמים לסבל נוראי
    מיכל
    12/04/2017

לפני כשנה התחילו לי פחדים לא רציונליים. זה התחיל לאחר הרכבת משקפיים עם מספר גבוה מאוד כשלפני כן הסתובבתי עם מספר קטן יחסית, התחלתי לראות מעוות והתפיסה המרחבית השתנתה, זה הכניס אותי לפחד ודמיונות (לא קישרתי זאת למשקפיים) ובגלל זה התחלתי לפתח פחדים שקשורים בגוף, פחד מהידיים למשל, חוסר תחושה וריחוף באיזור הפנים. יש לציין שרק כאשר אני חושבת על זה, זה קורה!! אין לי מושג איך נכנסתי לסרט הזה בכלל (בלי קשר חוויתי באותה תקופה משבר רגשי קשה מאוד-פיטורים ,פרידה וכו).
    האם זה נורמלי? מישהו פעם חווה דבר דומה? איך נפטרים מזה לעזאזל? האם זה בקטיגוריה של מחלות נפש? אנא האר את עיניי.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחדים שגורמים לסבל נוראי

הוספת תגובה

• פחדים

ד``ר אליהו סמואל
    12/04/2017

למיכל שלום

אין הדבר בגדר תחושה שהיא בטווח שחולף ללא טיפול ושזה נקרא חוויה שכולם עוברים.

אנסה לעשות סדר. באם מדובר בתחושה שנגרמת רק כשחושבים עליה, מנסים לגרשה והיא מופיעה בלי רצוננו שוב וגורמת לחרדה מצב זה מכונה הפרעה טורדנית.
    ןאם מדובר בחרדה שמתרחשת ואין לנו עליה כל מודעות ויכולת לגרש גם לפרק זמן קצר הרי זאת הפרעה אחרת.
    אני משער שההסבר הראשון הוא המדויק.
    יש לדעת שאין סיבה לסבל ויש לכך פתרון מהיר הדורש טכניקה טיפולית מסוג טיפול CBT ועזרה תרופתית לזמן קצר יחסית. לרוב הטיפול יעיל.

אבל ראשית לכל יש לבצע אבחון אצל רופא פסיכיאטר בשר ודם שאינו וירטואלי. חבל לסבול.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו