מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדת נטישה והרגשת חוסר מסוגלות להיות נאהב?חרדל סגול26/04/2017
היי, אני מתמודד הרבה עם רגשות חוסר ערך ודימוי עצמי נמוך.
אני מרגיש שבשום תכונה שקיימת בי אני לא באמת טוב באופן ניכר מהממוצע, וזה תמיד גורם לי להרגיש שאני לא אדם איכותי מספיק. כתוצאה מכך אני תוהה לעיתים קרובות - האם באמת אנשים יכולים לאהוב אותי בגלל מי שאני עם כל האיכויות הממוצעות שלי? אני חוטא הרבה בהשוואות, וכמעט בכל אדם שאני פוגש אני מצליח לראות תכונות מסויימות שבהן הוא יותר טוב ממני - חוש הומור, שכל, זרימה, אינטליגנציה רגשית, מראה נאה יותר. וכאלו. ואז אני תמיד חושב שכנראה הסביבה תאהב אותם יותר מאשר אותי - ושעם התכונות הממוצעות שקיימות בי, אין לי תקווה באמת להיות אהוב ע"י הסביבה (אלא אם אנסה באופן עקבי להתאמץ בלרצות אותם כדי שהם ירגישו ששווה להם להשאיר אותי כחבר).
אני יודע שאי אפשר להיות אהוב על ידי כולם ולרצות את כולם, אבל בא לי להיות אדם שיש לפחות כמה אנשים בעולם שכן אוהבים אותו באופן עקבי, ואפילו את זה אני לא בטוח שאני מסוגל להשיג. כי תמיד יהיו מלא אנשים שטובים ממני בכל תכונה שקיימת בי, למה שאקבל עדיפות על פניהם באהבה שאני מקבל? ושברגע שהאוהבים אותי ימצאו מישהו שיותר איכותי ממני, למה שהם לא ינטשו אותי לטובתו? :(
אני במצב כרגע שכן יש כמה אנשים בעולם שאוהבים אותי, אבל אני תמיד חושש שזה זמני ושבאיזהשהו שלב הם יעזבו אותי לטובת מישהו שסך האיכויות בו גדולות משלי (כשהם יכירו אדם שכזה). וגם כשהם מפרגנים לי, אני תמיד חושב שאני לא באמת ראוי לפרגונים האלו ומתקשה להכיל את זה, הרי יש מלא אנשים שטובים ממני שאני אפילו לא מתקרב לרמה שלהם, אז אני מרגיש שאני לא באמת ראוי לפרגונים האלו.
ממה שאני מבין זה סוג של דימוי עצמי נמוך, שגורם לי לחרדת נטישה והרגשה של חוסר יכולת להיות אהוב באופן עקבי. יש למישהו עצה איך אפשר להתגבר על המצב שאני מתאר? :(
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה האמנם
ד``ר אליהו סמואל27/04/2017לחרדל סגול שלום
התרשמתי שאתה בעל תודעה מפותחת ועסוק הרבה בהשוואות.
עולמך מפוצל את התכונות הטובות אתה משייך לאחרים ולך אתה מנכס את התכונות הפחות טובות.
חשוב שתדע ששני העולמות שוכנים בקרבך והם שייכים לך. מה שאתה רואה אצל אחרים יש לך בצד הלא מואר של אישיותך ומאידך החלקים הפחות טובים אתה מזהה עם אישיותך.
עליך לדעת ששני העולמות הם שלך ורק שלך. אילו ואילו הם עולמותיך רק שאתה מפצל אותם.
תפקיד הטיפול הוא לחבר פיצולים לחבר את החלקים האלה ושתוכל לזהות את הטוב והרע כשוכנים בעולם אחד. דבר זה אינו מושג דרך הראש החושב -הוא חייב להגיע דרך מפגש חוויתי של טיפול. אחרת הוא יהיה בגדר רעיון ותו לא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אבחון הפרעה בעקבות הופעת תסמינים - עזרה דחופה
חרדות חברתיות סטרס וקילוף העור במכוון
דודה מרירה ושלילית - בירור
דלוזיה מגלומניה- דרכי טיפול
בעייה מינית וירידה בזיכרון
הפרעת אישיות גבולית- דרכי טיפול
חלומות חוזרים על האקס
מחלות נפש והשפעת גנטיקה
טיפים לשפר של הזיכרון
ערוץ הבריאות
.jpg)