קשר בין טיפול לטיפול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשר בין טיפול לטיפול
    דורית
    08/05/2017

האם לפסיכולוג מותר להיות בקשר עם מטופל/ת מחוץ לטיפול.
    אני מתכוונת קשר טלפוני ואימליים שהם למטרת הטיפול במהלך השבוע בין פגישה לפגישה.

וזה משהו שהוצע ע"י הפסיכולוג.

האם זה משהו שגם פסיכולוגים אחרים עושים או שזה חריג?

בנוסף האם זה אפשרי לבקש מהמטפל להיפגש פעם אחת במקום בקליניקה במקום שקרתה הפגיעה כדי לרפא את הפצע?

זה חשוב לי מאוד השאלות האלו.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשר בין טיפול לטיפול

הוספת תגובה

• וריאציה בטיפול

ד``ר אליהו סמואל
    08/05/2017

לדורית שלום

בגישה הקלסית גישה זאת אסורה באיסור חמור.
    אולם כיום הרבה איסורים הושמטו. קיים איסור לקשר אינטימי במהלך הטיפול ומשך זמן מסיומו.

יש לבדוק האם המטפל הוא פסיכולוג אכן עם תעודות והכשרה - האם מודבר בפסיכולוג קליני או חינוכי . הרבה מציגים עצמם כפסיכולוגים והם באו מהכשרה זרה. יש לבדוק גם האם הפסיכולוג שייך לגוף אתי המפקח עליו. האם יש לו רישיון מטעם משרד הבריאות.
    בגישה של קאוצ'רים יש הגורסים טיפול כזה אולם אין מודבר בטיפול פסיכולוגי אלא של תמיכה או חונכות והדרכה.
    אגב אם הגישה לא מתאימה יש לסגת ולומר למטפל את גרסתך

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

דורית
    09/05/2017

הגישה הזו עזרה לא מעט...
    ולי זה בסדר.

מדובר בפסיכולוג עם רישיון.
    השאלה האם זה משהו שמותר לו לעשות וזה תלוי בצרכי המטופל או שהוא עובר על חוקי האתיקה במה שהוא עושה כאשר הוא מאפשר לי לכתוב לו ולהתקשר במהלך השבוע.
    חשוב לציין שזה אך ורק מה שקשור לטיפול עצמו.
    לי זה עוזר הרבה בטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו