מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדות, היפוכונדריה ובקע סרעפתילי17/05/2017
שלום אני בת 25 . לפני שנה בערך התתחלתי לחוות התקפי חרדה. ההתקפים נבעו בעיקר מסוג של היפוכונדריה. טופלתי תקופה אצל פסיכולוג וזה לא עזר. היום אני כבר ממש מיואשת. אני לא מנהלת שום שיגרת חיים כראוי. סך הכל עברתי ילדות רגילה טובה גם בתקופת הצבא וגם במשברים תמיד הייתי בשליטה ולעולם לא הגעתי למצב שאני נמצאת בו היום וזה אומר שהיום אני מאובחנת עם בקע סרעפתי גולש בחילות על בסיס יום יומי נימולים בכל הגוף ומחשבות אובדניות. בזמן ההתקף חרדה אני חשה בבחילות וזה חמור לנוכח העובדה שיש גם בקע, עצבנות אני בן אדם פחות סבלני מאז שהכל קרה, רעידות בגוף בעיקר בחלק התחתון ומתח תמידי שמלווה לאורך כל היום. בנוסף בשנה האחרונה גם ירדתי במשקל אני לא אוכלת טוב כי אני מפחדת שיהיו לי בחילות ומפחדת להקיא אני מטופלת בכדורים שאמורים להקל על התסמינים של הבקע אבל החרדות והמתח הנפשי גוברים על הכדורים. אני לא יודעת מה לעשות אני צעירה כל כך וסובלת. השתמשתי ואני מידי פעם משתמשת בטיפות הרגע טבעיות כמו ולריאן שקצת עוזר ומרדים אותי. אבל אני רוצה להפסיק לפחד כל כך מאוכל, ממחלות, ולחיות חיים נורמליים. עשיתי אינספור בדיקות מבדיקת דם ועד MRI בראש כדי לשלול והכל יצא תקין. מה עושים? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית חרדה
ד``ר אליהו סמואל18/05/2017ללי שלום
טוב שפנית לפורום. אפשר לעזור לך ואת סובלת מאוד. פתרון פסיכולוגי אינו עוזר תמיד. זה תלוי בטכניקה ובאיש הטיפול.
ועל כך אין לך תמיד שליטה.
מאידך אנו חיים בעידן ביולוגי ועולם התרופות עושה ניסים, ללא תופעות לוואי משמעותיות.. אין ספק שמצבך מחייב שילוב תרופה ופסיכותרפיה. ולא מדובר בתרופה לנצח.
טיפול בתרופה טבעית אינו הפתרון במקרה זה.
ממש אפשר להעזר בשילוב תרופתי ועם שיחות חבל על כל יום נוסף של סבל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אבחון הפרעה בעקבות הופעת תסמינים - עזרה דחופה
חרדות חברתיות סטרס וקילוף העור במכוון
דודה מרירה ושלילית - בירור
דלוזיה מגלומניה- דרכי טיפול
בעייה מינית וירידה בזיכרון
הפרעת אישיות גבולית- דרכי טיפול
חלומות חוזרים על האקס
מחלות נפש והשפעת גנטיקה
טיפים לשפר של הזיכרון
ערוץ הבריאות
.jpg)