פחד פתאומי לא מובן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד פתאומי לא מובן
    אילנה
    18/05/2017

היי
    בתקופה שהייתי במצב נפשי לא משהו (לאחר פיטורים) ישבתי לאכול ותוך כדי שאני נועצת את המזלג באוכל תקפה אותי בהלה פתאומית.
    הרגשתי תחושה מוזרה בידיים, כאילו הן לא שייכות לי ובכלל תחושה מוזרה.
    אין טעם להסביר איך חשתי ומאז אני כל הזמן מרוכזת בידיים שלי.
    ברור לי שזה לא נורמלי, ברור לי שהפחד מוקצן.
    אני בת 50 ומעולם לא היה לי פחד כזה שאפילו אני מתביישת לספר למי מהקרובים שלי.
    תכלס זה שיבש לי את חיי.
    מעבר להצעה ללכת לפסיכיאטר תרופות וכדומה האם נתקלתם בתופעה דומה? מה יכול היה לגרום לזה? ומה דרכי הטיפול?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד פתאומי לא מובן

הוספת תגובה

• פחד מוקצן

ד``ר אליהו סמואל
    18/05/2017

לאילנה שלום.

זאת תופעה שכיחה המכונה הפרעת פאניקה.
    סיבותיה רבות חלקן ביולוגיות וחלקן רגשיות. וכמובן יתכן שילוב של סיבות.
    גילך הוא גורם. וכמובן הפיטורין. אנחנו קוראים להם גורמי הדק. טיפול תרופתי מקל מיד. טיפול בשיחות מעניק כלים לשליטה ומשמעות של האירוע.
    המלצת טיפול הראויה מחייבת שיחות הגישה התרופתית תלויה בדרגת החומרה.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מוקצן

אילנה
    18/05/2017

תודה על תגובתך.
    לא ממש הבנתי מה הכוונה לביולוגי.
    כמו כן את הקשר לגיל.
    האם זה נורמלי בגיל המעבר לחוות התקף פתאומי כזה שמקושר דווקא לחלק מסויים בגוף? חמישים שנה הסתדרתי מצויין בלי המחשבות והפחדים האלה וזה לא נורמלי בעליל
    האם גיל הבלות יכול לשבש ממש את המוח? כאמור זה קרה לאחר פיטורים טראומטיים.
    אני חוששת מאוד מתרופות. איזה סוג טיפול מומלץ? אני כבר 4 חודשים בסרט הנורא הזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר אליהו סמואל
    18/05/2017

בהחלט גורמים ביולוגים תלויי גיל יכולים להשפיע. הפיטורים הטראומטים גם להם משקל. וכפי שציינתי הם מעירים משלווה חומרים נפשיים. גוף ונפש נפרדים בתרבות שלנו במציאות זה ממש לא נכון.
    הסרט הזה ארוך מידי. ואת סובלת מאוד. זה יכול לחלוף גם ללא טיפול אבל חבל על סבלך.
    מדובר בתרופה מסוג ssri . אילו תרופות בטוחות למדי. החלק השיח יש חיוני וחשוב לעבד את נושא הפיטורין ומה הלאה.
    אפשר להתחיל שיחות. ולראות כיצד מסתדרים. אם זה מצליח אפשר לוותר על תרופה. ואם בתום חודש חודשיים הסבל ניכר יש להוסיף את התרופה.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד לא מוסבר

אילנה
    24/05/2017

תודה על תגובתך דוקטור. קראתי באחד האתרים על תופעה שנקרית סינדרום היד הזרה וזו הפרעה שנובעת משיבוש במוח. אמנם שם זה מוקצן אבל בגדול זה אנשים שמרגישים שהגפיים שלהם זרות להם והם מבקשים לכרות אותם. קיצוני ומפחיד.
    מרוב פחדים אני משוטטת באינטרנט בלי הפסקה כדי להבין כיצד התחיל אצלי הפחד והמחשבה על הידיים.
    לטענתך זו הפרעת פאניקה שנובעת מטראומה ואני פוחדת שזה לא משהו חמור הרבה יותר.
    מתחננת לעזרה.
    קבעתי תור לטמפלת בשיטת emdr אבל עד אז רוצה להבין מה עובר עלי ואיך נכנסתי לסרט הנורא הזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איני חושב ששיטה זאת מתאימה לדרגת חרדה מהסוג שלך

ד``ר אליהו סמואל
    24/05/2017

התסמונות שאת מתארת או מפנטזת היא מללכת לקצה המרוחק של הסבירות.
    רצוי לא להלעיט עצמך בעודף אינטרנט ובמיוחד לא להעמיס פחדים נוספים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פאניקה

ד``ר אליהו סמואל
    02/06/2017

לאילנה שלום

התופעה לא נדירה כלל. ובמיוחד בגיל זה. קוראים לזה פאניקה. זה התקף חרדה קשה. לאחר החרדה מתעסקים בחשש להשנות התופעה.
    הטיפול המיידי התרופה במידה והתגובה כובלת וחזקה. טיפול בשיחות נילווה חשוב.
    הסבל מיותר. יש פיתרון לתופעה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו