מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעלי חווה פחדים מתמשכיםמור21/05/2017
שלום,
בעלי ואני חווים מצב לא נעים כבר תקופה ממושכת, זה התחיל עוד בימי הרווקות לבעלי היה חשוב לדעת האם הייתי עם עוד גברים בעבר וכמובן סיפרתי לו על חוויה שחוויתי בגיל צעיר מאוד ומעבר לכך עד שהכרתי אותו כולל הוא תמיד שמרתי על עצמי וזה היה חשוב לי, בעלי לא הרפה וניסה לחקור כל הזמן מה קרה באותה סיטואציה ובפרט היה קשה לו להאמין שלא היה לי כלום עם אף גבר, והכל נעשה מבחירה שלי כבחורה דתיה.
אבל הוא המשיך להקשות ועברתי תקופה לא נעימה אבל איכשהו תמיד הצלחנו להתגבר והרצון להיות יחד היה גדול מהכל, למעשה נוצר בנינו חוסר אמון בנושא הספציפי, ועד היום קשה לו להאמין ושהוא חושב שאני מסתירה ממנו משהו מהעבר, וזה נורא מעיק .
כתוצאה מכל הסיפור הזה בעלי חווה פחדים כל הזמן, מדמיין שאני אומרת דברים ושאולי הוא לא שמע דברים שאמרתי, או שהוא פוחד לשכוח והוא ישר רץ לטלפון לכתוב שלא ישכח, בכלל הוא כותב בטלפון בעצת מטפל שהיינו אצלו ואמר שזה ירגיע אותו אבל לצערי הפסקנו ללכת, כי הוא לא מאמין בהם.
כיום אחרי שהוא חווה את זה 24/7 אני מאוד מנסה להסביר לו למה זה כדאי שילך, ושלא יהרוס לנו את הזוגיות.
מה אני יכולה לעשות? ובכלל למה להערכתך הוא חווה ככה את הפחדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים
ד``ר אליהו סמואל21/05/2017למור שלום
עוצמת המצוקה ותגובות בעלך מרמזים על הפרעה עמוקה. נראה כי העזרה לבעלך חייבת להיות מורכבת משיחות וטיפול תרופתי.
פגיעותו נוגעת לשטחי חיים רבים.
קל להציע כי תבחרי ללכת איתו לרב שימליץ על טיפול.
המתנה ארוכה תגרור לסבל רב והחמרה. וחבל.
הסיבות להתנהגותו לא קשורה לאירוע מסוים אלא למבנה אישיותו ולסגנון התנהגותו במצבי לחץ.
מדובר במבנה אישיות. יתכן וקיימת מוקד קושי נוסף שאין את ערה לו, וכל הדיון סביב עברך הוא רק תרוץ דחוק.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אבחון הפרעה בעקבות הופעת תסמינים - עזרה דחופה
חרדות חברתיות סטרס וקילוף העור במכוון
דודה מרירה ושלילית - בירור
דלוזיה מגלומניה- דרכי טיפול
בעייה מינית וירידה בזיכרון
הפרעת אישיות גבולית- דרכי טיפול
חלומות חוזרים על האקס
מחלות נפש והשפעת גנטיקה
טיפים לשפר של הזיכרון
ערוץ הבריאות
.jpg)