פחד מתגובת החברה יציאה מהדת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד מתגובת החברה יציאה מהדת
    סאמי
    12/06/2017

שלום רב אני כבן 30 נשוי לבחורה גם כבת 30 , חשוב לי לציין שאנחנו חיים בחברה לא יהודית והיא באופיה מעורבת דתיים וחילוניים כאשר החילוניים סוגדים (בערך) לדתיים , אני אדם דתי ואשתי דתיה , לצער(י או לשמחתי ) אחרי קריאה בספרים וצפייה בסרטים דיקמנטריים במדע , פילוסופיהה , דת ,אבולוציה ועוד הרבה תחומים אחרים , וקריאת הטקסט הדתי באופן ביקורתי מבלי להפעיל את הרגשות שלי הגעתי למסקנה חד משמעית שהדת שלי וכל הדתות בעצם הם דיכוי לנפש האדם , לא נכונות , אלופות בדברי הבלים ושטויות גמורות (אני מביע את דעתי).

הבעיה הרצינית שלי היא שאני מהסס מאוד להודות מול בת זוגי בעמדות שלי בכל הסיפור הזה , משיחות כלליות יותר אפילו איתה אני כבר יודע שהיא טיפוס שלא מקבל דיעות כאלה , היא אישה ממש מרובעת באופן מוגזם בעמדות הדתיות שלה , כל מילה בספרי הקודש מבחינתה היא האמת המוחלטת ! , לא היא ולא משפחתה מוכנים לקבל אנשים אטיאיסטים , קשה לי מאוד לחיות בתחפושת של אדם דתי כשאני אדם לבראלי רציונאלי מאוד ובעל חשיבה ביקורתית , וחדות ויכולת אנליטית טובהה וזה ממש לא מתיישב עם דיעות דוגמטיות דתיות , מפריע לי מאוד שאני מבחוץ לא נראה מי שאני צריך להיות , הבעיה היא אם אני אודיע לה על זה יהיה פיצוץ חזק ואני דואג לה לפני שאדאג לעצמי כי אני בטוח שהיא תקרוס לגמרי אם תדע וההורים שלה והחברה בכלל ידחו אותי ויסתסתכלו עליי לא כעל אדם לא טוב (חברה שהיא אסון בעצמה בכל הפרמטריים האנושיים וזכויות אדם ! ) .
    אני הפסקתי להתייחס לחברה כזאת , אבל מדאיג אותי מה המצב שלה יהיה אם אגלה לה ,.
    הנושא הזה מאוד מאוד מפריע לי במיוחד מפני שאני אדם מאוד גלוי וכנה עם עצמי , אך בנקודה הרגישה הזאת פשוט אני משקר לעצמי בעיניים ואין לי מושג מה הדבר הכי טוב לעשות עם הכי פחות נזק לי ולה .

ממתין לעיצה שלכם .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סוגיית דת

ד``ר אליהו סמואל
    14/06/2017

לסאמי שלום

הנושא שאתה מעלה אינו כרוך להבנתי בהבנתי את המונח פסיכותרפיה אלא בנושא של תפיסת עולם שמשתנה במהלך נישואים.

דעתך מגובשת ואינה בת שינוי או מיקוח, זאת הכרעה בוגרת.
    לגבי התנהלותך עם אשתך עליך להכריע מנקודה עצמאית ואישית.

אני גם בטוח שקשר זוגי אינו נופל בשל חילוקי דעות בנושאי דת.
    זוגיות בנויה גם על נקודות מחברות נוספות.

הייתי מציע לך - ששאלתך היא שאלה לגיטימית ואפשר לפתוח אותה עם חבר נפש ולהתייעץ איתו.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו