מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת שינה מה יש לי?יוגב19/06/2017
התחלתי לסבול מבעיות שינה מאז שאמרו לי שמישהו סובל מהפרעות שינה ופחדתי לא לישון ...אבל שכחתי מזה מה שכן לאט לאט קשיי הירדמות לאחר מכן יקיצות מרובות ... חלומות בהקיץ, הזיות, שיתוקי שינה ועוד .
תסמינים :
1. עוררות יתר
2. נרדם ומים חולם ומתעורר אחריי כמה דקות
3. מחשבות על השינה לפני שאני נכנס למיטה בגלל החוסר שינה
4. הייתי במעבדת שינה ואמרו לי שישנתי שעה אחת מתוך 9 שעות ו24 יקיצות יעילות שינה 30%.
5. אין לי מושג מה יש לי כיום ולמה אני לא ישן .. אני יכול לשער ..
אובססיה תת הכרתי הנושא השינה?.
פחד משינה ?
דריכות יתר ?
דיכאון?
עד שהתחלתי עם הכדורים שהרופאים נתנו לי כל פעם מחדש היה לי רק בעיות הירדמות בלבד
להלן הכדורים :
1. לוריוון - בהתחלה זה היה קסם נרדמתי תוך כמה שניות איתו . ואז הפסיק להשפיע ועשה לי מוזרות שאני עוצם עיניים הייתי נועל את השינה בלי לשם לב הייתי ממסוגל לעצום עיניים ושעות לנעול את השינה משהו מוזר .
2. אטומין - פסיכיאטרית אחנתנה לי אותו אמרה שזה יחסל ליה פרעות שינה - אמרה ולא צדקה . אמנם בשבוע שבועיים הראשונים אין ספק שזה נתן לי לישון אבל לאחר מכן היו תופעות לוואי קשות ואני לא פוסל שזה אף החמיר לי את הבעיה .
3. ג'יל'קס- גיל'קס זו חידה - יש תקופות שהייתי לוקח אותו והיה מרדים אותי אמנם עדיין לא שינה מרעננת אבל עדיין הוא עשה משהו הפסיק להשפיע אחריי תקופה וגם שהכפלתי הכמויות כאילו הייתי אוכל כדורים- זה היה בהתקפי עוררות יתר ששום כדור לא היה משפיע פתאום משהו מוזר .
4.מירו - בהתחלה עוזר בצורה מצוינת אחריי שבועיים זה היה מעורר והיה סותם לי את האף בצורה מחרידה לא יכולתי לנשום בכלל .
5. ציפרלקס - במקום שיתנו לי כדור שמרדים נתנו לי ציפרלקס שמעורר , הוא פשוט הרס אותי לא יכולתי להירדם עוד יותר ,עורר אותי וגם שהייתי לוקח בבוקר ציפרלקס ובונדורמיןם בלילה הבונדורמין לא היה משפיע בכלל .
.6 ניוזינן- חשבתי שאני עומד למות איתו עברתי תופעות לוואי קשות .
7. סירקדין - הסירקדין גרם לי בפעם הראשונה לחוות יקיצה מוקדמת משמע הייתי לוקח אותו וקם אחריי 3 שעות בתחושה של עוררות כואבת מדכאת כזאת, ואמז חלו לי יקיצות וגם תופעות קשות של הזיות ושיתוקי שינה . ( האם זה גילה לי את הדיכאון?)
בכל אופן איז ה פלא :
בן אדם מתלונן על בעיות שינה שמחמירות עם הזמן ואין לו מושג למה ( בגדול) ומקבל ארסנל שלם של כדורים . לא חוויתי דיכאון שאני מודע לו , הכל היה טוב רק השינה נדפקה לי לחלוטין .
מה שבטוח יש מרכיב פיזיולוגי ברור , הריי אם היו לוקחים אותי עכשיו לפני כמה שנים הייתי נרדם בשניות , בדוק .
איך אפשר לעזור לי ?
האם אפשר להחזיר לי את השינה הנורמליתש הייתה לי פעם ?
אגב לא אכפת לי לבלוע כדורים כל חיי העיקר לישון כמה שעות .
אני ישן חצי שעה בערך ביממה , גם בצהריים לא מסוגל להירדם בכלל אני נכנס למיטה ישר אני נבהל כזה בצורה לא נורמלית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה
ד``ר אליהו סמואל26/06/2017ליוגב שלום
אתה כנראה מאוהב בנושא - ובכלל מדקדק בכל דבר פיזיולוגי.
יתכן ויש אלמנט ביולוגי כל שהוא אולם ללא שיחה עם איש מקצוע פסיכולוגי הטיפולים שאתה מקבל ערכם דל.
ואתה אולי מאמת את האמת המרה שעולם התרופות השתלט על חיינו.
המעניין איך הגעת למצב שבקרת כל כך הרבה רופאים וספגת כל כך הרבה תרופות ללא שיחות תמיכה?
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אבחון הפרעה בעקבות הופעת תסמינים - עזרה דחופה
חרדות חברתיות סטרס וקילוף העור במכוון
דודה מרירה ושלילית - בירור
דלוזיה מגלומניה- דרכי טיפול
בעייה מינית וירידה בזיכרון
הפרעת אישיות גבולית- דרכי טיפול
חלומות חוזרים על האקס
מחלות נפש והשפעת גנטיקה
טיפים לשפר של הזיכרון
ערוץ הבריאות
.jpg)