מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אישיות גבולית וחיי נישואיןחיים20/06/2017
שלום
סיפורי ארוך ולא אפרט יותר מידי.
אני נשוי לאישה שיש לה הפרעת אישיות גבולית.
בהתחלה הכל היה טוב ומדהים (לא ידעתי על ההפרעה) ובשלב מסויים התחילו לצוץ כל מיני סימנים.אז נודע לי שיש לה את ההפרעה. כידוע במצבים כאלו יש תקופות טובות יותר ויש תקופות ממש רעות שהיא לא יוצאת מהמיטה ובקושי מגיבה. לאחרונה המצב רע עד רע מאד. אני מרגיש שמערכת היחסים שלנו מתרחקת מיום ליום ושאין לי שליטה על החיים שלי ועל מה שקורה, אני לא יודע איך לעזור לה והיא לא ממש משתפת אותי במה שעובר עליה (לפסיכולוג שלה היא כן מספרת). כבר תקופה ארוכה שאנחנו בקושי מדברים והיא רק באה אלי בטענות שאני לא תומך בה ולא מנסה להבין או לדעת מה עובר עליה.
קראתי אין ספור מאמרים וכתבות שמסבירים את מהות ההפרעה אך אין כמעט חומר של איך להתמודד עם בן זוג שיש לו את ההפרעה וכיצד לתמוך בו. אני אובד עצות, המצב מידרדר מיום ליום ואני לא יודע כמה זמן אוכל לסבול אורח חיים כזה. האמת שאני אפילו לא יודע מה לשאול אותכם ולמקד את הבעיה כי הכל בכאוס אחד גדול. אשמח להמלצות. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת אישיות בזוגיות
ד``ר אליהו סמואל20/06/2017לחיים שלום
הפרעת אשיות גבולית נחלקת לרמות שונות. השאלה מה רמת התפקוד חשובה. ההגדרה הכל בכאוס יכולה להלום מצבים אילו. השאלה האם יש ילדים גם היא חשובה.
יש לדעת שהפרעות אילו מתמנות עם השנים לרוב עד גיל 35-40. ההתמדה אצל איש טיפול מעודדת.
יש לדעת שלפעמים מעבר לשיחות רצוי לתת תרופה לסימפטום המפריע. יש גם גישה הטוענת שיש לערב בטיפול גם אלמנט טיפולי משפחתי, דבר שעשוי לעזור לך.
באם אתה ממש סובל בקשר רצוי כי תפנה ליעוץ שכן הפתרונות במצבים אילו מרובים ומגוונים ורצוי שתעמוד עליהם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אבחון הפרעה בעקבות הופעת תסמינים - עזרה דחופה
חרדות חברתיות סטרס וקילוף העור במכוון
דודה מרירה ושלילית - בירור
דלוזיה מגלומניה- דרכי טיפול
בעייה מינית וירידה בזיכרון
הפרעת אישיות גבולית- דרכי טיפול
חלומות חוזרים על האקס
מחלות נפש והשפעת גנטיקה
טיפים לשפר של הזיכרון
ערוץ הבריאות
.jpg)