אישיות גבולית וחיי נישואין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אישיות גבולית וחיי נישואין
    חיים
    20/06/2017

שלום
    סיפורי ארוך ולא אפרט יותר מידי.
    אני נשוי לאישה שיש לה הפרעת אישיות גבולית.
    בהתחלה הכל היה טוב ומדהים (לא ידעתי על ההפרעה) ובשלב מסויים התחילו לצוץ כל מיני סימנים.אז נודע לי שיש לה את ההפרעה. כידוע במצבים כאלו יש תקופות טובות יותר ויש תקופות ממש רעות שהיא לא יוצאת מהמיטה ובקושי מגיבה. לאחרונה המצב רע עד רע מאד. אני מרגיש שמערכת היחסים שלנו מתרחקת מיום ליום ושאין לי שליטה על החיים שלי ועל מה שקורה, אני לא יודע איך לעזור לה והיא לא ממש משתפת אותי במה שעובר עליה (לפסיכולוג שלה היא כן מספרת). כבר תקופה ארוכה שאנחנו בקושי מדברים והיא רק באה אלי בטענות שאני לא תומך בה ולא מנסה להבין או לדעת מה עובר עליה.
    קראתי אין ספור מאמרים וכתבות שמסבירים את מהות ההפרעה אך אין כמעט חומר של איך להתמודד עם בן זוג שיש לו את ההפרעה וכיצד לתמוך בו. אני אובד עצות, המצב מידרדר מיום ליום ואני לא יודע כמה זמן אוכל לסבול אורח חיים כזה. האמת שאני אפילו לא יודע מה לשאול אותכם ולמקד את הבעיה כי הכל בכאוס אחד גדול. אשמח להמלצות. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפרעת אישיות בזוגיות

ד``ר אליהו סמואל
    20/06/2017

לחיים שלום

הפרעת אשיות גבולית נחלקת לרמות שונות. השאלה מה רמת התפקוד חשובה. ההגדרה הכל בכאוס יכולה להלום מצבים אילו. השאלה האם יש ילדים גם היא חשובה.
    יש לדעת שהפרעות אילו מתמנות עם השנים לרוב עד גיל 35-40. ההתמדה אצל איש טיפול מעודדת.
    יש לדעת שלפעמים מעבר לשיחות רצוי לתת תרופה לסימפטום המפריע. יש גם גישה הטוענת שיש לערב בטיפול גם אלמנט טיפולי משפחתי, דבר שעשוי לעזור לך.

באם אתה ממש סובל בקשר רצוי כי תפנה ליעוץ שכן הפתרונות במצבים אילו מרובים ומגוונים ורצוי שתעמוד עליהם.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו