סובלת שנים מחרדה חברתית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סובלת שנים מחרדה חברתית
    עדי
    14/07/2017

היי,

שנים שאני סובלת מביישנות וחרדה חברתית שהשתלטה לי על החיים. מאז שהשתחררתי מהצבא, לא מצאתי כיוון בחיים, הייתי בהרבה עבודות זמניות, מה שכרגע מקשה עליי למצוא עבודה קבועה, כי זה לא עושה רושם טוב, למרות שהמקומות שעבדתי בהם היו מאוד טובים.
    לאחרונה עזבתי 2 עבודות קבועות, לא הצלחתי להשתלב, נורא נלחצתי ושקעתי. נראה לי שזה קשור לעניין החברתי.
    אני כבר מעל גיל 30 ועדיין רווקה, מה שבכלל מגביר את הלחץ מהסביבה ומהמשפחה.
    חברים אין לי בכלל. רק כמה כאלה שאיתם אני מדברת בפייסבוק, אבל זה באמת לא אמיתי.

הקשר עם ההורים מאז ומתמיד לא היה טוב, יש המון ביקורת,
    מה שיותר גורם לי להרגיש לבד.

לפני חודש עזבתי עבודה מאוד נחשבת ומאז אני רק שוקעת.
    החלטתי לקחת את עצמי בידיים ולהעז וללכת לפסיכולוג. הרגשתי שככה אי אפשר להמשיך.
    הוא באמת מקסים, אבל לצערי ההגעה אליו כמעט בלתי אפשרית, מכיוון שהחרדה החברתית שלי מונעת ממני כמעט לתקשר איתו ואני נורא בלחץ שם.
    הוא אומר שזה משהו שייקח זמן ודרוש סבלנות, אבל קשה לי לראות את עצמי עומדת בלחץ הזה וממשיכה. יש לי נטיה לוותר מהר ולפרוש.

בינתיים אני עוברת מראיון לראיון ומקבלת רק תשובות שליליות.
    הבדידות הזו, בשילוב עם היחס הרע מהמשפחה והמצב רוח הנוראי.. נורא קשים.
    ובמקביל החששות מהעתיד והחשש שהכל שוב יחזור על עצמו.

מאוד קשה לי וקשה לי למצוא עניין בדברים ולהעסיק את עצמי, כי רוב הזמן פשוט משעמם לי ואז גם הכל צף.

מה אפשר לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סובלת שנים מחרדה חברתית

הוספת תגובה

• נטיה לוותר -התחלה של טיפול

ד``ר אליהו סמואל
    16/07/2017

לעדי שלום

טוב שהתחלת בטיפול. תחושותיך מעידות על רצון להיות כמו כולם ובמהרה. טיפול עובד רק לאחר תקופה יחסית ארוכה.
    יש שמתקשים להמתין - ובמיוחד שקיימת גם הפרעה קלה בתפקוד.
    כאן המקום להתייעץ עם המטפל מה דעתו שישלח אותך לפסיכיאטר לצורך קבלת תרופה קלה לפרק זמן קצר.
    וכל זאת כדי לשפר בעוד משהו את מצבך ותפקודך.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו