מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך מנתקים קשר מאישיות גבולית?אנה ק`18/07/2017
הי,
לפני חודשיים הציבו אותי בעבודה בפרויקט זמני במשרד אחר לשבועיים שם התחברתי עם בחורה בגילי (31). היא סיפרה לי שהיא מאובחנת כסובלת מאישיות גבולית, אבל לא שמתי לב להתנהגות חריגה בעבודה. עבדנו טוב ביחד והתקרבנו מאוד בשבועיים האלו. הכל התחיל ברגע שהפרויקט נגמר - ההתנהגות האלימה, חסרת היציבות והאובססיבית חשפה את פניה: מתקשרת בלי הפסקה לפעמים בהתפרצויות זעם קשות, צועקת עליי ואז מתנצלת. ההרגשה העיקרית מולה היא שאני כלי קיבול ריק לדרמות שלה. מהר מאוד הבנתי שהחברות הזאת גדולה עליי (חברות של פחות מחודש, כן?). נאלצתי בעדינות לנתק קשר, אבל היא לא הרפתה. בהתחלה בסובלנות יחסית אבל בשבוע האחרון פנתה לאלימות קשה. היא לא מפסיקה לשלוח לי הודעות נאצה- שהרסתי לה את החיים, שאני מפלצת, הלוואי שאמות ועוד שלל קללות עסיסיות. אני ממש לא רוצה לפגוע בה וגם קצת מפחדת שהיא עלולה לקחת הזעם שלה לרמות קיצוניות יותר. אני תוהה איך לנתק את הקשר במינימום נזק. האם להתעלם ממנה? להסביר לה בעדינות שהחברות הזאת לא מתאימה לי? האם יש בכלל דרך לא פוגענית להתמודד איתה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנתק קשר
ד``ר אליהו סמואל18/07/2017שלום
אבחנה זאת או אחרת פחות חשובה.
חשוב כאן החוק היבש. היא מטרידה. תבהיר לה זאת - בהתחלה בעדינות ואם לא תאמר שתפנה למשטרה. הטרדה היא עניין אחד לכולם ללא קשר לאבחנה. רצוי שתעשה זאת לפני שהיא תתלונן עליך באמתלה זאת או אחרת.
יש לדבר בהחלטיות ואסרטיביות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אבחון הפרעה בעקבות הופעת תסמינים - עזרה דחופה
חרדות חברתיות סטרס וקילוף העור במכוון
דודה מרירה ושלילית - בירור
דלוזיה מגלומניה- דרכי טיפול
בעייה מינית וירידה בזיכרון
הפרעת אישיות גבולית- דרכי טיפול
חלומות חוזרים על האקס
מחלות נפש והשפעת גנטיקה
טיפים לשפר של הזיכרון
ערוץ הבריאות
.jpg)