חרדה חברתית התנהגות נמנעת או משהו אחר?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה חברתית התנהגות נמנעת או משהו אחר?
    א
    26/07/2017

שלום רב,
    אני בחורה בת 31 בתור ילדה תמיד הייתי ביישנית ולא היו לי הרבה חברים. בתקופת הביה"ס סבלתי מחרדת בחינות הקאות, רעידות לחץ וכו ולפעמים הייתי נמענת מלהגיע לבחינות. כשאיבחנו אותי לבדיקת חרדת בחינות רשמו בתוצאות שיש לי עכבות רגשיות, דימוי עצמי נמוך, קשיי התבטאות וכו'.
    כששירתתי בצבא חוויתי תקיפה מינית (לא אונס), לא סיפרתי על זה לאף אחד וגם לא למשפחתי . באותה תקופה הוריי התגרשו ולא רציתי לצער את אמא שלי וגם מאוד התביישתי מלספר.בעקבות המצב ירדתי במשקל והיו לי הפרעות אכילה, מהצבא רצו לשלוח אותי לפסיכולוגית כי לא הבינו מה קרה ולא הסכמתי ללכת לעזרה כי פחדתי שיגלו וכולם יידעו.. שמרתי לעצמי את הסוד כ -8 שנים חשבתי שהכל בסדר ומחקתי הכל המשכתי הלאה.. (יש לציין כי הקשר עם אבא שלי לא היה כל כך טוב -הוא גם התוודה בפני ואמר לפני כמה שנים שהוא לא אהב אותי בתור ילדה (למרות שידעתי את זה)).
    כשהגעתי לגיל 26 הרגשתי שמשהו בי לא בסדר למרות שיש לי עבודה טובה אני מרגישה תקועה ולא מבינה למה אני לא מצליחה להתקדם בכלום .. פניתי לעובדת סוציאלית השיחות שלנו לא היו רציפות והיו גם הרבה הפסקות ארוכות . היא אמרה לי שהיא כבר הרבה זמן חושבת שיש לי התנהגות נמנעת .. כשקראתי על זה קצת זה נראה לי ממש מתאים לי .. כי אני באמת נמנעת מהרבה דברים בחיים כמו למשל: לא רציתי ללכת ללימודים לתואר כי מראש ידעתי אני אכשל אינני מסוגלת לעשות פרזנטציות ולפתח קשרים עם אנשים.. לפני 4 שנים החברה הכי טובה שלי נפטרה ומאז אין לי חברים בכלל חוץ מחברה אחת שאיתה אני בקשר , יוצאת לבלות איתה פעם בכמה חודשים..
    מפחדת לדבר בטלפון או לפנות לאנשים שאני לא מכירה
    לא מצליחה להתקדם בעבודה בגלל הביישנות שלי , מתביישת לאכול ולשתות ליד אנשים, כשאנשים מדברים איתי קשה לי להסתכל בעיניים וכו'
    לפני 4 שנים חזרתי בתשובה ותהליך התשובה מאוד עזר לי מבחינת העצבות והסיוטים שהיו לי וזה גם מאוד מקל עליי מבחינת בחורים מכיוון ששומרת נגיעה..
    הנמהל שלי בעבודה שלח אותי ללימודים למרות שנמנעתי מללמוד כל השנים אני מתמודדת עם הקושי אבל לא מסוגלת לעשות פרזנטציות ואני חייבת להוציא פטור מזה ולא יודעת איך

אשמח לעזרתכם ..האם יש לי באמת התנהגות נמנעת , חרדה חברתית או משהו אחר? ומה אני צריכה לעשות כדי לצאת מהמצב הזה

תודה רבה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פחדים

ד``ר אליהו סמואל
    26/07/2017

לא. שלום

סיפורך עצוב מאוד.
    כל חייך נלחמת לפתור את בעיותיך הרגשיות לבד- לבד. חששת לחשוף אותם. ואין ספק שחזרה בתשובה היה עוד פתרון כזה.
    היום את בטח מבינה שאי אפשר לשמור סודות מעצמך- וחוויות קשות אי אפשר למחוק גם לא תחת זהות חדשה.
    וככל שיום רודף יום כך גם מצבך שוקע וממשיך.

לא פלא שפורום זה נקרא פסיכותרפיה. זה המקום שהלב נוהה אליו גם אם לא רוצים בו. נקרא לזה ההשגחה שלך אותך לפורום כדי שהשליחות תעשה. השליחות לומר לך שאת צריכה לעשות מעשה וללכת לטיפול כדרך כלל האדם.
    אנחנו בנויים כך שלצורך איוורור ותיקון רגשי צריך עוד מישהו ורצוי שזה יהיה אדם עם קבלות.
    מטפל פסיכולוגי חיוני עבורך. ומדובר בתהליך לא קצר לטוות שינוי. שינוי בעל ערך ומשמעות .

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו