לא חיה כל עוד הוא חי/סובל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא חיה כל עוד הוא חי/סובל
    לא מסוגלת
    18/08/2017

לא מסוגלת לעמוד בזה כשמישהו אחר סובל. במיוחד אם זה אחי.
    בגלל שאני יודעת שהוא סובל באופן תמידי (ומדובר בכמה מחלות ובנושא מאוד סבוך שלא אכנס אליו בהודעה זו), ואני גם בעלת נטיה לכפייתיות, אז אני מרגישה צורך עז ובלתי נשלט כמעט, לסבול בדיוק כמותו ולהרגיש בדיוק את מה שהוא מרגיש, למרות שאני יודעת כי התחושות לעולם לא יהיו דומות.
    ולרצות שאין שום טעם לסבל הנוראיות ולבכי התמידי שלי, שהרי זה לא יגרום לו להרגיש טוב יותר.

עדיין, למשל אם אני יודעת שהוא אוכל דברים שמזיקים לו, אז אני גם משתדלת לאכול מהם וזה עושה לי ממש רע, ואז אני בטוחה שגם הגוף שלו מגיב כך לדברים האלו ונכנסת מכך לתסכול, ומנסה על עצמי שוב ושוב את אותו ה"ניסוי", כדי לראות אם הגוף מסתגל, אבל הגוף לא מסתגל...ואני מקשרת זאת לתחושותיו הנוראיות וממשיכה בניסויים שאמורים לכאורה לגרום לי להרגיש סבל קרוב לזה שהוא מרגיש (שוב, למרות שיתכן כי יש לו כהות רגשית יחסית אלי והוא בכלל לא מרגיש פיזית ונפשית את מה שאני מרגישה כשאני מנסה לחיות כמותו ליום אחד או לכמה חודשים)....

כמובן שעולם הפסיכיאטריה פשוט דורש ממני לקחת כל מני כדורים כדי להפסיק את המעגליות הזו, אבל רוב הכדורים רק עושים לי גרוע יותר, מלבד מינון ממש קטן של כדור מסויים, עליו אני לא מוכנה לוותר. הכדור לא ממש עוזר במצבי, אך מונע ממני חרדות איימים תמידיות כתוצאה מהמחשבות על אחי וכו'.

רציתי לשמוע מכם דעות על המצב הזה. מה גורם לי להעניש עצמי ולרצות לסבול בדיוק כמו אחי, עד כדי אובדן מוחלט של קשר עם החיים שהייתי רוצה לעצמי ועם האישיות האמיתית שלי?
    למה אני מרגישה שאין טעם לחיות כל עוד הוא סובל (ואפילו כל עוד הוא חי)?
    למה אני לא מסוגלת לחיות כל עוד מישהו מסויים חווה סבל תמידי?
    לא מסוגלת להינות מכלום ולהיות עצמי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא חיה כל עוד הוא חי/סובל

הוספת תגובה

• כמו אחי

ד``ר אליהו סמואל
    20/08/2017

ללא מסוגלת שלום

נראה כאילו את ואחיך תאומים סיאמים בנפש. אנחנו ממליצים להפריד את התאומות לא רק בגוף אלא גם בנפש.
    קוראים לזה נטיה למזוכיזם- לפגיעה עצמית. יש לכך תיאוריות רבות. אבל את האמת לא נכיר רק לאחר הכרות ממושכת איתך.

מצבך לא קל , טיפול בשיחות לא מספיק, צריך להוסיף גם תרופות. וגם במינון גבוה. אין מה לעשות.
    את צריכה להחליט האם לסבול או להיפטר מזה ולחיות את החיים שלך.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה עצמית

מענישה עצמי
    21/08/2017

מדוע אני פוגעת בעצמי בגלל סבל משפחתי ובעיקר בגלל הסבל של אחי?

מאיפה באה הנטיה למאזוכיזם?

למה שארצה לסבול? אני חולמת להנות, אבל לא מסוגלת כל עוד הוא קיים. במיוחד בגלל שאני משקיעה אינסוף מחשבות בדרך לעזור לו ולא מצליחה לעזור לו בכלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב מאוד לציין...המשך

לא מסוגלת...המש
    21/08/2017

אני לא חיה כל עוד הוא חי וסובל, אבל יש לציין שעם כל ההרס העצמי הנוראיות שלי, באמת ובתמים, אין בי שום משיכה לסבל, אני לא משיגה מכך כלום, אני לא מפנטזת על התעללות (לא מינית ולא נפשית וכו'), מעולם לא נמשכתי לגברים מכים, אין בי את המאפיינים שכתובים במאמרים על למאזוכיזם, אין לי מכך טובות הנאה, זה לא גורם לי להרגיש טוב בשום מצב....ורק גורם לי לסבול בצורה מטורפת ולחלום על חיים שהפוכים לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזוכיזם זה לא מה שאת חושבת

ד``ר אליהו סמואל
    27/08/2017

חבל שאת הולכת עם תסריטים של זה ככה וזה לא אחרת.
    חשוב לפנות ולשוחח עם איש מקצוע....
    אנחנו יצורים שנעזרים איש ברעהו. את חופרת בעצמך ומגיעה לשום מקום.
    רצוי שאיש מקצוע יחפור איתך ויעזור לך להגיע למחוז חפצך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו