שאלה בנושא סוג טיפול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנושא סוג טיפול
    אדוה
    27/08/2017

שלום ,אני בטיפול אצל פסיכולוגית מדהימה כבר כמה שנים ויש לנו חיבור טוב ואני התפתחתי די הרבה אצלה.עדיין יש נושאים שלא מצליחה להיפטר מהם כדוגמת טורדנות כפייתית ,אני אצל מטפלת דינמית וכן מבינים מעין התופעה התחילה וממשיכה אבל יש הרבה התנגדויות ואני תקועה עם זה בלי להיפטר מזה.השאלה אם תוך כדי דינמיות הטיפול או שצריך לגשת במקביל או שלהפסיק ולהתחיל טיפול אצל מטפל'ת התנהגותי כי זה אולי יותר ממוקד?למרות שאז אין מצב שאני מתחילה לספר הכל מהתתחלה.אשמח לדיעה מקצועית תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנושא סוג טיפול

הוספת תגובה

• החלק הכפייתי כיצד לטפל בו

ד``ר אליהו סמואל
    27/08/2017

לאדוה שלום

בחלק הכפייתי לרוב טיפול דינאמי המכונה פסיכוטרפיה אנליטית ולא בהכרח פסיכואנליזה אינה בהכרח המענה הנכון והיעיל.
    טיפול כפייתי יכול לחלוף גם לבד, ויכול לחלוף עם תרופה. תפקיד הטיפול לאפשר חיים עם התופעה.
    הצעתי לשלב טיפול תרופתי ויתכן גם שילוב חלק קוגניטיבי התנהגותי -

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• re

אדווה
    29/08/2017

שלום תודה רבה על המענה.האם תוכל לפרט מעט על ההבדל אם כן בפרקטיקה של הנושא?כלומר במה יהיה שונה כאלך לטיפול התנהגותי מהדינמי?איך יתבטא השוני בעצם הדיבור?זה כמו אימון?תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתשובה

ד``ר אליהו סמואל
    04/09/2017

הפרקטיקה משתנה אצל כל מטפל ותפיסתו של הטיפול. להבנתי ולהבנת עוד אנשי מקצוע .
    הפרעה כפייתית מחייבת גישה המשלבת תפיסה דינאמית עם גישה קוגניטיבית וביחד. אפשר גם תוספת תרופה.
    הפרעה כפייתית היא מהות בעלת מקור ביולוגי מובהק. ולא ניתן לשנות ביולוגיה רק עם גישה דינאמית. יואר כי התופעה חולפת גם באופן טבעי עצמוני. לתופעה אופי גלי של הופעה והעלמות והרבה פעמים ללא קשר לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו