מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנושא סוג טיפולאדוה27/08/2017
שלום ,אני בטיפול אצל פסיכולוגית מדהימה כבר כמה שנים ויש לנו חיבור טוב ואני התפתחתי די הרבה אצלה.עדיין יש נושאים שלא מצליחה להיפטר מהם כדוגמת טורדנות כפייתית ,אני אצל מטפלת דינמית וכן מבינים מעין התופעה התחילה וממשיכה אבל יש הרבה התנגדויות ואני תקועה עם זה בלי להיפטר מזה.השאלה אם תוך כדי דינמיות הטיפול או שצריך לגשת במקביל או שלהפסיק ולהתחיל טיפול אצל מטפל'ת התנהגותי כי זה אולי יותר ממוקד?למרות שאז אין מצב שאני מתחילה לספר הכל מהתתחלה.אשמח לדיעה מקצועית תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלק הכפייתי כיצד לטפל בו
ד``ר אליהו סמואל27/08/2017לאדוה שלום
בחלק הכפייתי לרוב טיפול דינאמי המכונה פסיכוטרפיה אנליטית ולא בהכרח פסיכואנליזה אינה בהכרח המענה הנכון והיעיל.
טיפול כפייתי יכול לחלוף גם לבד, ויכול לחלוף עם תרופה. תפקיד הטיפול לאפשר חיים עם התופעה.
הצעתי לשלב טיפול תרופתי ויתכן גם שילוב חלק קוגניטיבי התנהגותי -
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהre
אדווה29/08/2017שלום תודה רבה על המענה.האם תוכל לפרט מעט על ההבדל אם כן בפרקטיקה של הנושא?כלומר במה יהיה שונה כאלך לטיפול התנהגותי מהדינמי?איך יתבטא השוני בעצם הדיבור?זה כמו אימון?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובה
ד``ר אליהו סמואל04/09/2017הפרקטיקה משתנה אצל כל מטפל ותפיסתו של הטיפול. להבנתי ולהבנת עוד אנשי מקצוע .
הפרעה כפייתית מחייבת גישה המשלבת תפיסה דינאמית עם גישה קוגניטיבית וביחד. אפשר גם תוספת תרופה.
הפרעה כפייתית היא מהות בעלת מקור ביולוגי מובהק. ולא ניתן לשנות ביולוגיה רק עם גישה דינאמית. יואר כי התופעה חולפת גם באופן טבעי עצמוני. לתופעה אופי גלי של הופעה והעלמות והרבה פעמים ללא קשר לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אבחון הפרעה בעקבות הופעת תסמינים - עזרה דחופה
חרדות חברתיות סטרס וקילוף העור במכוון
דודה מרירה ושלילית - בירור
דלוזיה מגלומניה- דרכי טיפול
בעייה מינית וירידה בזיכרון
הפרעת אישיות גבולית- דרכי טיפול
חלומות חוזרים על האקס
מחלות נפש והשפעת גנטיקה
טיפים לשפר של הזיכרון
ערוץ הבריאות
.jpg)