דכאון וחרדה חברתית שהתעוררו אחרי פרידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דכאון וחרדה חברתית שהתעוררו אחרי פרידה
    אנונימית
    22/04/2018

היי.
    הייתי רוצה לשתף ולהתייעץ
    עברתי פרידה מבן זוג ראשון שלי לפני כמה חודשים, אחרי הפרידה הייתי בדכאון לא אכלתי הייתי בוכה הרבה, אני יודעת שהדכאון היה בגלל הפרידה.
    הפרידה הציפה אצלי עניינים לא פתורים שיש לי עם עצמי ואני חושבת(די בטוחה) שאני נמצאת כרגע בדכאון, אבל לא בגלל הפרידה אלא פשוט בגלל עצמי. הפרידה כן עדיין כואבת לי ואני כן חושבת עליו אבל אני חושבת שאם הייתי במקום אחר נפשית עם עצמי זה לא היה גורם לי לכל כך הרבה כאב
    אני חושבת שיש לי חרדה חברתית- מתבטא בזה שאני נמנעת מלהתחיל דברים חדשים- למשל מקום עבודה (אני עובדת באותו מקום כבר כמעט 3 שנים ונמנעת מהלחליף), ארועים חברתיים עם אנשים שלא מכירה גם משתדלת להמנע(למשל- חברה שהזמינה אותי למסיבה שהייתה לה בעבודה המצאתי תירוץ לא ללכת)
    אני מרגישה שזה מאוד מגביל אותי בחיים כי אני יודעת שאני בחורה איכותית שיש לה הרבה מה להציע אבל הדבר הזה פשוט מונע ממני הרבה וזה ממש מתסכל.
    אני חושבת שזה איזשהו טריגר לדכאון שלי עכשיו- אני כבר תקופה של כמה שבועות (אם לא חודשים) במצב של חוסר אנרגיה, מכריחה את עצמי לקום בבוקר לעשות דברים, אם אין לי עבודה בבוקר או אני בחופש באותו יום- אני מסוגלת פשוט לשכב במיטה שעות ארוכות, לא מתאמנת- כי פשוט אין לי אנרגיה וכוחות בגוף- וספורט זה משהו שהיה חלק קבוע מהיומיום שלי.
    השמנתי כתוצאה מהמצב הנפשי, עוד דבר שמוריד לי מהבטחון העצמי, בכללי אני מרגישה מאוד חסרת ערף, ישלי התפרצויות בכי על בסיס כמעט יום יומי כשאני מתחילה לחשוב על עצמי ועל החיים שלי
    אני אציין שהתחלתי ללכת לפסיכולוגית לפני כחודש.. ויצא לנו לדבר בפעם האחרונה על להוסיף טיפול תרופתי בנוסף לטיפול איתה,
    אני מאוד מתלבטת, בגדול אני אנטי כדורים פסיכיאטריים- מפחדת מתופעות לוואי ומפיתוח תלות כי זה ממש לא הכיוון שאני רוצה להגיע אליו.
    השאלה שלי- מה היית ממליצ\ה?
    האם תוספת של כדור(ציפרלקס\משהו אחר) זה משהו שאפשר להעזר בו לתקופה של כמה חודשים ולהפסיק?
    האמת שגם קצת מפריע לי שאני מפחדת שאני אתפוס מעצמי מישהי "לא נורמלית" או "בעייתית" אם אשתמש בכדורים האלה, וגם מחשבות של "מי יצא עם מישהי שלוקחת כדורים כאלה"

תודה רבה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תוספת להודעה

אנונימית
    22/04/2018

רציתי להוסיף להודעה שכתבתי, בנוגע לפרידה מבן הזוג- אני כל הזמן בחרדה שלא תהיה לי זוגיות אחרת , ש"מי עוד יאהב אותי", עולות בי חרטות על הפרידה ושאולי עשיתי טעות, קשה לי לשמוע דיבורים על זוגיות, או חברות שמספרות דברים על בן זוג וכו'
    וגם יש לי תקופה של כמה שבועות קוצר נשימה כל כמה דקות... שאני מניחה שגם נובע מכל המתח הנפשי של כל התקופה הזו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו