האם אני צריכה ציפרלקס?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם אני צריכה ציפרלקס?
    האם להתחיל ציפר
    02/05/2018

שלום לדוקטור הנכבדת,
    אני בת 32 אם לשני מתוקים. בשנה האחרונה סובלת מחרדות ישנות שהתחזקו וגם מחרדות חדשות שצצו לאחר מות אבי. ביניהם קלסטרופוביה, פחד להיות במקומות שאני לא מכירה, פחד משהייה בקניונים בייחוד בקומות גבוהות מחשש שחלילה אקפוץ מפאת החרדה (מחשבות שלא היו לי מעולם), פחד ממעליות (כן היה קיים) והגרוע מכל חרדת נהיגה חדשה שמגבילה אותי שצצה בעקבות התקף חרדה על כביש מהיר.
    החרדות שחדשות לי הן בעיקר החרדת נהיגה (גם לשבת ליד נהג, אני לוקחת 0.5 קלונקס להרגעה אם זה בכביש מהיר), והקטע של לנסוע למקומות שאני לא מכירה. זה יוצר בי מן תחושת פחד.
    ניסיתי טיפול EMDR אני לקראת הסוף,שסייע לי בחרדות קטנות שסבלתי מהן אבל לא עם החרדות הגדולות ואני שוקלת כבר חצי שנה טיפול תרופתי (יש לי ניסיון עם ציפרלקס 10 מג שלקחתי אחרי לידת בתי למשך כמה חודשים). אני פשוט מפחדת מאוד מתופעות ההסתגלות וגם לא יודעת אם זה יסייע לי להתגבר על החרדות שתיארתי כאן (בייחוד הנהיגה).
    האם אלו חרדות שציפרלקס מסייע להן. או שמא כדאי לי לשקול טיפול חלופי אחר כדוגמת סי בי טי או להמשיך עם הEMDR?
    אודה לתשובתך, אני בדילמה קשה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם אני צריכה ציפרלקס?

הוספת תגובה

• איזה טיפול לבחור

ד``ר אליהו סמואל
    11/05/2018

שלום

ציפרלקס טיפול טוב רצוי לשלבו עם שיחות. ואילו ספרות יש לי כמובן דעה מגובשת אולם הספרות מדברת על טיפול בידי איש מקצוע עם ניסיון - הקשר האיתן והאמון במטפל הוא אשר יוצר את ההשפעה. אפשר לבחור גם טיפול דינאמי העיקר הניסיון ואיכות הקשר.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו