מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה מיקיצה כבר 10 שנים.מורן21/05/2018
שלום, אני בת 23 ובמשך שנים (לפחות 10) אני סובלת מחרדה שבזמן היקיצה..
באותם רגעי התעוררות, לצורך העניין בבוקר, אני מרגישה את החרדה משתלטת, פחד, פחד לצאת מהמיטה, פחד מלפקוח עיניים, פחד מלקום אפילו בתוך החדר שלי..
בצהריים זה אפילו גרוע יותר, במידה ואני נירדמת בצהריים ומתעוררת, עוד לפני שלב ההתעוררות, אני מרגישה דופק חזק, זיעה, יובש בפה, טעם רע, וכשאני פוקחת עיניים וקמה גם סחרחורת חזקה, תחושה כללית רעה מאוד..
כבר 5 שנים שאני בבית.. ולא עובדת.
מה יכולה להיות הסיבה?
נכון לעכשיו אני אפילו לא עובדת מהפחד שאצטרך לקום בבוקר ולצאת (אגרופוביה).
אבל גם כשאני לא צריכה לצאת זה ככה.
כבר 10 שנים.
זה פוגע בבחירות בחיי, ואני נימנעת מדברים בגלל שאני מחשבת את זמן השינה והיקיצה..
אני סובלת מחרדות באופן כללי ומאגרופוביה..
אבל למה ביקיצה?
החיים שלי ממש נשלטים עי זה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה ביקיצה
ד``ר אליהו סמואל23/05/2018למורן שלום
התופעה אינה נדירה. הרבה מודעים שבעת יקיצה באים עלינו מחשבות מאוד בהירות הנובעות מהפנימיות שלנו. מחשבות בעלות עוצמה ממשית ואוטנטית. יש אפילו שפותרים שאלות מתמטיות או אחרות בעיקר בשעות יקיצה. זאת תופעה לא נדירה. ומוכרת.
ראוי וחשוב כי תפני לטיפול בפסיכתרפיה רצוי דינאמית. אצל איש מקצוע מדופלם ובעל ניסיון. ועד שהטיפול יעבוד ויעזור אפשר להשתמש במינון תרופה נמוך להקלה על הסבל.
חבל לסבול- כאשר הפתרון בהישג יד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אבחון הפרעה בעקבות הופעת תסמינים - עזרה דחופה
חרדות חברתיות סטרס וקילוף העור במכוון
דודה מרירה ושלילית - בירור
דלוזיה מגלומניה- דרכי טיפול
בעייה מינית וירידה בזיכרון
הפרעת אישיות גבולית- דרכי טיפול
חלומות חוזרים על האקס
מחלות נפש והשפעת גנטיקה
טיפים לשפר של הזיכרון
ערוץ הבריאות
.jpg)