מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה מקריאה וכתיבה באנגליתטל27/06/2018
שלום,
בלימודי התואר גיליתי שאני סובלת מחרדת כישלון, מאז סיימתי את הלימודים בהצלחה והתקדמתי בעבודות ובגדול הצלחתי להתמודד היטב עם החרדות עד שנהיו לא מורגשות. הקידום הבא מבחינתי הוא לעבור לחברות בינלאומיות או חברות שעובדות עם חו"ל אבל אני לא מצליחה לעשות את הצעד הזה כבר שלוש שנים כי יש לי חרדה קשה מקריאה וכתיבה באנגלית. אני מצליחה לדבר ומבינה מצוין אבל כל פעם שמופיע מולי טקסט באנגלית אני "רואה שחור", מרגישה מחנק ובחילה , סחרחורות וגם תרגילי נשימה לא מסדירים לי את הדופק. כתיבה אני כמעט לא ומצליחה כי המוח פשוט מתנתק כשאני מנסה לנסח משהו. שקלתי לעשות קורס מתקדם באנגלית כדי להיחשף לכתיבה ולראות "שהשד לא נורא" וכך גם החרדה תרד. שאלה אם זאת התמודדות הנכונה או שאני צריכה לבחור בדרך טיפולית יותר? ומה הדרך הטיפולית להתמודדות עם חרדה כזאת?
זה כלכך מתסכל לראות שאנשים עם יכולות מקצועיות נמוכות משלי מתקדמים ומצליחים ואני תקוע במקום רק בגלל חרדות ופחדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות לקריאה באנגלית
ד``ר אליהו סמואל01/07/2018לטל שלום
בוודאי אם היית עוברת לגור במדינה דוברת אנגלית לכמה חודשים יתכן ובעיה היתה נפתרת בקלות ומתוך הכרח.
או להיות בקשר עם דובר אנגלית שהיה מאלץ אותך לתקשר באנגלית. לדעתי יש פרויקט כזה עם עיתון זרוזלם פוסט.
הפיתרון הידידותי הוא כמובן טיפול פסיכולוגי - אם את עדין באוניברסיטה - יש באוניברסיטה שירותי יעוץ וטיפול ואת יכולה להיעזר בהם.
יש להכיר כמובן את הרקע ושורשי הקושי כדי לעזור- גם שילוב עם גישת CBT יכול לעזור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אבחון הפרעה בעקבות הופעת תסמינים - עזרה דחופה
חרדות חברתיות סטרס וקילוף העור במכוון
דודה מרירה ושלילית - בירור
דלוזיה מגלומניה- דרכי טיפול
בעייה מינית וירידה בזיכרון
הפרעת אישיות גבולית- דרכי טיפול
חלומות חוזרים על האקס
מחלות נפש והשפעת גנטיקה
טיפים לשפר של הזיכרון
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)