חרדה מקריאה וכתיבה באנגלית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה מקריאה וכתיבה באנגלית
    טל
    27/06/2018

שלום,
    בלימודי התואר גיליתי שאני סובלת מחרדת כישלון, מאז סיימתי את הלימודים בהצלחה והתקדמתי בעבודות ובגדול הצלחתי להתמודד היטב עם החרדות עד שנהיו לא מורגשות. הקידום הבא מבחינתי הוא לעבור לחברות בינלאומיות או חברות שעובדות עם חו"ל אבל אני לא מצליחה לעשות את הצעד הזה כבר שלוש שנים כי יש לי חרדה קשה מקריאה וכתיבה באנגלית. אני מצליחה לדבר ומבינה מצוין אבל כל פעם שמופיע מולי טקסט באנגלית אני "רואה שחור", מרגישה מחנק ובחילה , סחרחורות וגם תרגילי נשימה לא מסדירים לי את הדופק. כתיבה אני כמעט לא ומצליחה כי המוח פשוט מתנתק כשאני מנסה לנסח משהו. שקלתי לעשות קורס מתקדם באנגלית כדי להיחשף לכתיבה ולראות "שהשד לא נורא" וכך גם החרדה תרד. שאלה אם זאת התמודדות הנכונה או שאני צריכה לבחור בדרך טיפולית יותר? ומה הדרך הטיפולית להתמודדות עם חרדה כזאת?
    זה כלכך מתסכל לראות שאנשים עם יכולות מקצועיות נמוכות משלי מתקדמים ומצליחים ואני תקוע במקום רק בגלל חרדות ופחדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חרדות לקריאה באנגלית

ד``ר אליהו סמואל
    01/07/2018

לטל שלום

בוודאי אם היית עוברת לגור במדינה דוברת אנגלית לכמה חודשים יתכן ובעיה היתה נפתרת בקלות ומתוך הכרח.
    או להיות בקשר עם דובר אנגלית שהיה מאלץ אותך לתקשר באנגלית. לדעתי יש פרויקט כזה עם עיתון זרוזלם פוסט.
    הפיתרון הידידותי הוא כמובן טיפול פסיכולוגי - אם את עדין באוניברסיטה - יש באוניברסיטה שירותי יעוץ וטיפול ואת יכולה להיעזר בהם.
    יש להכיר כמובן את הרקע ושורשי הקושי כדי לעזור- גם שילוב עם גישת CBT יכול לעזור.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו