האם הקלונקס מפריע להשפעת הציפרלקס?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם הקלונקס מפריע להשפעת הציפרלקס?
    ניקול
    22/08/2018

שלום לרופאים הנכבדים,
    התחלתי לקחת ציפרלקס במינון 10 מ"ג כתוצאה מחרדת נהיגה ועוד כמה חרדות שגברו לי בשנה האחרונה.
    לעיתים, כאשר אני יוצאת מחוץ לעיר (יושבת ליד נהג,לא נוהגת) אני צריכה להיעזר גם בקלונקס 1 מ"ג כדי להתגבר על הפחד מהכביש.
    שמתי לב שהקלונקס גם עוזר לי לישון טוב יותר ולכן אני לוקחת גם 0.5 מ"ג קלונקס בנוסף לציפרלקס בערך פעמיים בשבוע.
    אני כבר חודשיים וחצי עם ציפרלקס ועדיין מרגישה מדוכאת ולעיתים גם חרדה.
    האם זה קשור לקלונקס? האם הוא מפריע לציפרלקס לתפקד? כי קראתי שלעיתים הקלונקס גורם לעצבנות ולחרדה גם כן...
    יש לי דווקא ניסיון טוב עם ציפרלקס (לקחתי בעבר כמה חודשים לאחר לידה אך ללא קלונקס) ולכן המסקנה שלי שהקלונקס מפריע לי להרגיש את השיפור.
    האם יש דברים בגו?
    מציינת כי הציפרלקס ניתן לאחר התייעצות עם פסיכיאטר והומלץ לי לקחת קלונקס רק לתקופת ההסתגלות. בפועל אני לוקחת כפי שציינתי עד עכשיו וגם לפני השימוש בציפרלקס הייתי לוקחת לעיתים קרובות עד שהתחלתי את הטיפול ב ssri

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קלונקס וציפרלקס

ד''ר חיים היילפרין
    22/08/2018

הקלונקס איננו מפריע לציפרלקס בשום מובן ואינך צריכה לחשוש לקחת את שניהם יחד. עם זאת, חשוב שתדעי שהטיפול התרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ בחרדה, ובפרט בחרדת נהיגה, ומשלב תפיסה שגויה (הרואה בתסמינים מחלה בפני עצמה במקום תגובה רגשית לגיטימית) והתערבות שגויה (התמקדות בתסמינים ובהפחתת החרדה באמצעים תרופתיים במקום טיפול במוקדי המצוקה הראשוניים). למרות שהתרופות עשויות להקל על התסמינים (במקרה הטוב), הן אינן מטפלות בשורשי הבעיה (ולכן עלולות גם לקבע אותה) ויש להן גם תופעות לוואי מזיקות הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, במקרים כמו שלך די בשיחה אחת או שתיים כדי להשיג הקלה משמעותית ללא כל התערבות תרופתית, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!

ד"ר חיים היילפרין
    פסיכולוג קליני בכיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו