מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התמודדות עם אבלהדר20/04/2009
שלום!
אני רוצה ללכת לטיפול פסיכולגי על מנת להתמודד עם חווית אבל (מות אמא). אני מתלבטת האם ללכת לפסיכולג קליני או ללכת לפסיכותרפיה גופנית. אשמח לשמוע האם לדעתכם יש למטפל בפסיכותרפיה- גופנית מספיק ידע נדרש בשביל להתמודד עם דבר זה? אני מאמינה ברפואה משלימה, אך אני פוחדת שלפסיכולוג קליני יהיה יותר ידע מאשר מטפל עם תעודה.
אשמח לשמוע את דעתכן.
תודה רבה רבה!!
הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באובדן
יעל צמרת20/04/2009שלום הדר,
קודם כל אני רוצה לחזק אותך על החלטתך ללכת לטפל בעצמך ולהתמודד עם האבל על אמך. אני חושבת שיש בכך המון אומץ. אני חושבת שללכת לטיפול בפסיכותרפיה גופנית זה מצויין בדיוק כמו ללכת לפסיכולוג, (ולדעתי) אף יותר, כיוון שפסיכותרפיסט גופני -נפשי עובד עם כלי משמעותי ביותר- הגוף. התמודדות עם אבל נושאת בתוכה המון כאב, עצבות, פחדים וכמובן - מפגש עם המוות, זו חוויה טראומתית לכל אדם. רגשות אלו נמצאים בגוף ופעמים רבות יוצרים תחושות (שממש מורגשות פיזית ורגשית) לא נעימות ואף קשות. לכן מטפל פסיכותרפי - גופני משלב שיחה ויחד עם זאת התמקדות בגוף ובכך ניתן ליצור פורקן אנרגטי, פיזי וריגשי שכלוא לנו בגוף בעקבות הטראומה.
פסיכולוג עובד עם כלי אחד וזה שיחה ואז הרבה אנרגייה, רגשות, תחושות נאגרות ונשארות תקועות לנו בגוף. לרוב הטיפול בפכיסותרפיה גופנית קצר וממוקד מול טיפול פסיכולוגי שיכול לקחת יותר זמן.
חשוב לגלות את המקומות החיים בתוכך ולזכות שהם קיימים מול תחושת האובדן וחווית המוות.
מקווה שעזרתי לך בהתלבטות
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת..
הדר21/04/2009שלום יעל, ותודה רבה על התשובה!!
ברשותך, יש לי שתי שאלות..
הראשונה- אשמח לדעת מה ההבדל בין פסיכותרפיה גופנית לבין טיפול בתנועה אצל פסיכולג קליני?
השאלה השניה היא (למרות ששאלתי אותה כבר, אבל בשביל להיות בטוחה, כי אני די מסתמכת על מה שאת אומרת לי פה..) האם למטפל של פסיכותרפיה גופנית יש מספיק ידע בשביל להתמודד עם נושא כזה- של אבל?!? או שהם יותר מוכשרים לעבודה פנימית וכדו'? אני ממש פוחדת ללכת למטפל שלא יהיה מספיק מקצועי או שלא ידע מספיק על הנושא..
אלפי תודות,
הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה להדר
יעל צמרת22/04/2009שלום לך הדר,
אני אענה קודם על שאלתך הראשונה, למיטב ידיעתי והכרותי את הפסיכולוגיה אין פסיכולוג קליני שמטפל בתנועה. הכלי של הפסיכולוגיה הוא השיחה, ייתכן שיש כאלה שישלבו דימיון מודרך,ציור.. אך הפסיכולוג נמנע ממגע ותנועה כאתיקה מקצועית. ייתכן שיש פסיכולוג שמשלב אני לא מכירה ולא שמעתי.
לגבי שאלתך השנייה. כיום יש בשוק לא מעט בתי ספר ומטפלים בפסיכותרפיה שיקראו לה גופנית / הוליסטית/ רוחנית וכו'.. ולכן חשוב שאת תוודאי עם המטפל/ת שתמצאי לעצמך במה מטפל, היכן למד/ה, כמה זמן לימודים, כמה זמן עוסק/ת בתחום. כדי לוודא שיש ניסיון וידע ושלא תגיעי למישהו שלמד שנה ומטפל חודשיים . ישנם בתי ספר לפסיכותרפיה גופנית שמלמדים שנה- שלוש וישנם שמלמדים ארבע - חמש, וזה הבדל משמעותי. והדבר הכי חשוב לדעתי, כשתיצרי קשר עם מטפל/ת תוכלי לראות האם אכן מתאים לך, האם נראה לך מקצועי, עם נ יסיון. כי כן יש מטפלים בפסיכותרפיה גופנית נהדרים עם ידע וניסיון רב.
אשמח לעזור על כל שאלה
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אבחון הפרעה בעקבות הופעת תסמינים - עזרה דחופה
חרדות חברתיות סטרס וקילוף העור במכוון
דודה מרירה ושלילית - בירור
דלוזיה מגלומניה- דרכי טיפול
בעייה מינית וירידה בזיכרון
הפרעת אישיות גבולית- דרכי טיפול
חלומות חוזרים על האקס
מחלות נפש והשפעת גנטיקה
טיפים לשפר של הזיכרון
ערוץ הבריאות
.jpg)