פסיכותרפיה ופסוריאזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פסיכותרפיה ופסוריאזיס
    לילך
    27/07/2009

אני חולת פסוריאזיס שזו מחלת עור גנטית שמתבטאת בנגעים על העור. המחלה מתפרצת גם בשל מצבי לחץ ומצבים נפשיים. ולכן חשוב לשמור על סוג של שיגרת רגיעה והפגת מתחים יומיומית.
    האם פסיכותרפיה זה משהו שיכול לעזור לי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פסיכותרפיה ופסוריאזיס

הוספת תגובה

• תשובה ללילך

יעל צמרת
    27/07/2009

שלום לך לילך,

פסיכותרפיה יכולה לעזור לסוגי מתחים רבים, מצבים נפשיים וללחצים יומיומיים שאנו מתמודדים איתם. כיוון שהסיבה להתפרצות המחלה היא מתחים ומצבים נפשיים אז וודאי שפסיכותרפיה תוכל לעזור לך, אך היא לא תחליף לטיפול רפואי. החשוב הוא לדעת לשלב בין השניים על מנת לשמור על שיגרת רגיעה. הטיפול פסיכותרפוייתי תוכלי לקבל גם כלים להתמודדות עם המתחים הללו.

בברכה,
    יעל צמרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

לילך
    29/07/2009

כמובן שהיא לא תחליף.
    אני מורחת דייבובט כטיפול בסיסי בהמלצת הרופא שלי שייעץ לי גם לשלב את זה עם כל מיני טיפולים אחרים להפגת מתחים ולחץ.
    את יכולה להרחיב מהי בדיוק פסיכותרפיה ואיך ניתן להשתמש בה אצל אדם כמוני?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכותרפיה לפסוריאזיס

יעל צמרת
    30/07/2009

היי לילך,

פסיכותרפיה גופנית רואה את הקשר שבין רגשות מודחקים, אמונות שאנו חיים לפיהן לבין מתחים, כאבים פיזיים, ריגשיים ומחלות. הטיפול בפסיכותרפיה משלב בין שיחה לבין התמקדות בגוף ע"י טכניקות מגע שונות, נשימה, דימיון וכלים נוספים ( למאמר מורחב שכתבתי בנושא תוכלי לקרוא באתר תחת השם "מה זה פסיכותרפיה גופנית?" בפסיכולוגיה והתמכרויות ).
    פעמים רבות הסיבה להגעה לטיפול הפסיכותרפוייתי היא המחלה, אך ברב המקרים עולים תכנים עמוקים, משמעותיים שמטופל סוחב ימים, חודשים או שנים. בטיפול תוכלי לפרוק מתחים פיזיים ורגשיים, תוכלי לרכוש כלים להתמודדות עם מורכבות וקשיים ביום יום וכמובן תוכלי לקבל תמיכה בחיים יחד עם המחלה.

אשמח לעזור בכל שאלה
    יעל צמרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו