מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקות..רוני08/08/2009
שלום יעל וענבל,
ראשית, ברכות חמות על פתיחת הפורום החשוב, הרואה את הקשר בין גוף ונפש.
אני בחורה בריאה בד"כ, אחרי פציעה ברגליים, עם דלקות חוזרות בכל מיני מקומות בגוף בחודשים האחרונים, בעיקר בברכיים ובמפרק האגן ובצוואר. אני רוצה לציין שאני עוסקת בספורט ומחול, ופסק הזמן שנכפה עליי עקב הדלקות, ואח"כ עקב הפציעה, פוגע לי מאד במצב הרוח, ואני כבר לא כל כך עליזה כפי שהייתי. בפניות לרופא משפחה/אורטופד רשמו לי כמה וכמה פעמים את התרופה אתופן. בתחילה במינון של 400 עד מינון של 800. הכאבים פחתו כל עוד הכימיה שלטה בגופי, אולם כשבוע לאחר גמר נטילת הכדורים, חזרו הכאבים.כעת אחרי הפציעה ברגל וניתוח, ההליכה שלי לא כל כך יציבה ונכונה (אני עושה תרגילי פיזיוטרפיה), אז הכאב במפרק האגן הופך לעיתים לבלתי נסבל.
התחלתי לקחת אומגה 3 במינון מעט מוגבר, וזה קצת עוזר, אולם הבעיה לא נפתרה לחלוטין.
ראוי לציין שתנועה עוזרת לי מאד (מצחיק, אבל כרקדנית, אני עושה תנועות של ריקודי בטן בישיבה על כורסה מיוחדת, וזה עוזר להפחתת כאב), ישיבה-זה אסון מבחינת הגברת הכאב ! מנוחת הלילה עוזרת לי. אני מנסה לחשוב באופטימיות, אבל מרגישה כאילו אני במעגל סגור, הגוף שלי כאילו "קורס ומתפרק" (כך אני מרגישה), זה כבר כמה חודשים וכל פעם דלקת במקום אחר בגוף כפי שפרטתי, התסכול והמתח הנפשי רק מחמירים את הבעיה.
נמאס לי !!!!!!!!!!! אני רוצה לחזור להיות פעילה, נמרצת, לקפוץ לרקוד בלי כל הכאבים האלו !!!!
מה עושים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב.
רוני08/08/2009אני מקווה שפניתי לפורום הנכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוני
עינבל פנחס-פרג09/08/2009שלום לך רוני
אני מתארת לעצמי שלא פשוט לבחורה כמוך,שרגילה להיות בתנועה, להיות במצב שאת מתארת. טבעי שתרגישי תסכול וחוסר מצב רוח. המוטיבציה לנסות לחזור להיות כמו קודםיכולה להעיד על כוחות הנפש הבריאים שלך ולעזור לך בהמשך, אך יחד עם זאת חשוב לי לומר לך כי אי קבלת המצב החדש יכולה לעכב את ההחלמה הטבעית של הגוף. הגוף שלך עבר טלטלה והוא צריך זמן. אני מבינה שזה לא קל לתת לגוף את הזמן הזה, אך למה הדבר דומה: לאדם שנמצא בלחץ גדול מאוד, ומגיע חבר עם כוונות טובות, שדוחק בו "אתה חייב להרגע עכשיו ומהר אחרת יקרה משהו איום ונורא". סביר להניח שאותו אדם יתקשה להרגע במצב כזה. כך גם הגוף שלך.
כמו שאמרתי טבעי שתרגישי קושי וכאב נפשי ולכן אני לא אומרת שתתכחשי לרגשות אלה, אלא מציעה לך לנסות להכניס צד נוסף ש"מבין" את הגוף, מרגיש חמלה על מה שעבר ומקשיב למה שהגוף מנסה לאותת לך.
לעניין הפגיעה עצמה:
1. האם ידוע לך הגורם לדלקות?
2. איזו סוג של פציעה עברת ומתי היא קרתה? מה היה קודם, הפציעה או הדלקות?
האמונה בפסיכותרפיה גופנית שבנוסף למציאות האובייקטיבית, יש משמעות רגשית וסמלית לאיברים שנפגעו. לא מפתיע אותי שתנועה עוזרת לך (יש בכך שחרור של אנרגיה תקועה). רק חשוב לשים לב לעבוד עם תנועה נכון ובהדרגה. ישנם תרגילים רבים בתנועה ונשימה שמתאימים למפרקים השונים. מה כדאי תלוי בסוג הפציעה וכן גם ברגשות המתעוררים בעקבותיה. כמו כן, ישנן טכניקות מגע שונות שיכולות לעזור לך.
אני מציעה לך לפנות לפסיכותרפיסט שעובד גם עם הגוף (לא במקום פיזיותרפיה, לפחות בהתחלה) שיעבוד איתך הן במגע ותנועה והן יתמוך בך רגשית. חשוב שתתני למטפל כמה שיותר פירוט על הדלקות והפציעה כדי שיעבוד איתך נכון.
רק בריאות
עינבל פרג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אבחון הפרעה בעקבות הופעת תסמינים - עזרה דחופה
חרדות חברתיות סטרס וקילוף העור במכוון
דודה מרירה ושלילית - בירור
דלוזיה מגלומניה- דרכי טיפול
בעייה מינית וירידה בזיכרון
הפרעת אישיות גבולית- דרכי טיפול
חלומות חוזרים על האקס
מחלות נפש והשפעת גנטיקה
טיפים לשפר של הזיכרון
ערוץ הבריאות
.jpg)