לימודי פסיכותרפיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לימודי פסיכותרפיה
    סיגל
    10/08/2009

שלום
    אני מעוניינת להתחיל ללמוד פסיכותרפיה (אני לא מגיעה מתחום הפסיכולוגיה כלל), ויש לשנקר ביה"ס למהנדסים תכנית לפסיכותרפיה הוליסטית. האם שמעתן על התכנית הזו?
    אני ממש אשמח למידע.
    וגם, עד כמה התחום הזה קרוב לרפואה הסינית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לימודי פסיכותרפיה

הוספת תגובה

• לימודים

יעל צמרת
    10/08/2009

שלום לך חסויה,

קראתי את שאלתך ואני מודה שעד עכשיו לא שמעתי על "שנקר הנדסאים" כמקום שמלמד פסיכותרפיה הוליסטית. ייתכן ששנקר הוא בי"ס רציני אך חשוב לבדוק כמה מחזורים של לימודי פסיכותרפיה סימו שם, זאת על מנת שאת כסטודנטית תוכלי לדעת שתסיימי את שלוש שנות לימודיך שם ושלא תיסגר המגמה באמצע ההכשרה שלך. אני באופן אישי תמיד ממליצה ללמוד את לימודי הפסיכותרפיה במקום שמתמחה בלימודי פסיכותרפיה או רפואה משלימה - ולא חסרים היום כאלה. חשוב לבחור מקום שיש לו שם ועתיד שתוכלי לסיים בו לימודים ואף יהיה לך ל"בית" אם תרצי להעשיר את לימודייך ולהתקדם ולהתמקצע בתחום. חשוב מאוד לעשות סקר שוק לפני לימודים מסוג זה.
    לגבי הקירבה של תחום הפסיכותרפיה לרפואה סינית, אני מאמינה שאם ישנם נושאים שמושכים את תחום התענינותך, עליך לעשות את החיבור שמתאים לך בין השניים. אין לי ספק שזה רק יכול להעשיר אותך.

בהצלחה
    יעל צמרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכותרפיה

עינבל פנחס-פרג
    11/08/2009

שלום חסויה,

בנוסף לתשובתה של יעל צמרת, המילים "פסיכותרפיה" ו "הוליסטי" הן מילים כלליות. מכיוון שהנושא עדיין לא מוסדר בחקיקה רשמית בכנסת, כל מקום לימודים מכניס תכנים קצת שונים לתוכנית הלימודים שלו. אני מציעה לך ללכת לימים פתוחים של מספר בתי ספר בתחום, לבדוק מהם התכנים בכל תוכנית, ולהחליט באלו גישות וטכניקות טיפול את תהיי מעוניינת לעסוק לאחר שתסיימי.

בהצלחה,
    עינבל פרג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו