מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אולי תוכלו לעשות לי סדר בבלאגן?כפיר15/08/2009
אני אתחיל שנמאסה עליי הפסיכותרפיה הרגילה על כל גישותיה הנפוצות CBT והדינאמית....
עכשיו כפונה הסובל מדיכאון וחרדה ועייפות נוראית וישנוניות יש לי מגוון של טיפולים לפנות אליהם בתחום גופנפש- ואני מבולבל...
מה ההבדל בין מטםל בפםסיכותרפיה גופנית למטפל בפסיכותרפיה הוליסטית כמו בפורום השכן?
יש מטפלים שטוענים שכן מתייחסים לגוף ויש כאלו שלא , האם יש הבדל-כלומר אני לא מצליח להבין איך אתה יכול להיות פסיכותרפיסט גופני בלי לגעת בגוף.... מצד שני אני שואל את עצמי איזה טיפול ייתן את המקסימום ?
כלומר , נראה כי השיעור שעליי ללמוד הוא לאהוב את עצמי כמו שאני ואת גופי כמו שהוא למרות שזה מאוד קשה...
אני מטופל תרופתית והתחושה שאין ממש פתרון אמיתי...
מה דעתכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עושים סדר!
יעל צמרת16/08/2009שלום כפיר,
אכן ההבדל בין פסיכותרפיה גופנית להוליסטית יכול לבלבל, הרי נראה שלשניהם כלים דומים ושתיי הגישות מסתכלות על נפש האדם כמכלול של גוף נפש ורוח. פסיכותרפיסט גופני ישלב שיחה עם התמקדות בגוף במהלך הטיפול, שכולל מגע, תנועה, נשימות וכו'. מטפל הוליסטי יטפל באופן יותר אנרגטי - על ההילות ואנרגיות הזורמות בגוף, כמובן שישנם מטפלים הוליסטים שמשלבים שיחה עם תחומים נוספים המתמקדים בגוף כמו שיאצו, רפלקסולוגיה ועוד.
כיוון שאתה סובל מדיכאון, חרדות, עייפות נוראית וישנויות ובנוסף הדימוי העצמי והגופני שלך נמוך, כפי שאני מבינה ממה שכתבת, אני מאוד ממליצה על טיפול המשלב שיחה ומתמקד בגוף הפיזי במקביל. מכיוון שהסבל שלך נמצא בגוף תוכל למצוא לך עוגן וחיבור אליו ממקום אחר. מטפל טוב יתן לך תמיכה וכמובן יחד איתך יוכל להראות לך את הדרך אל האור. אני ממליצה לך ליצור קשר עם מטפל ולאחר מספר פגישות תשים לב לחיבור שבינכם, לדרך שבה עובד ותוכל לראות אם מתאים לך.
לגבי הטיפול התרופתי אם אינך חש שהטיפול עוזר תפנה שוב לפסיכיאטר לייעוץ נוסף או לשינוי מינון.
מקווה שעכשיו יש יותר בהירות
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - יעל ושאלה בצידה
כפיר16/08/2009ראשית אתחיל בסיפור , אתמול נתקלתי בכל מיני שמות של מטפלים ואיזה שם נתקע בראשי וכל עם ושהתעוררתי במהלך הלילה השם הזה נאמר לי בראש ואולי בחלום ... בבוקר יצרתי קשר עם המטפלת הזו שאם הכל יהיה בסדר ותהיה כימיה וחיבור היא תוכל ללוותי מעזיבתי עיר אחת ומעבר למקום מגורים אחר שכן היא עובדת גם בב"ש וגם בת"א.
אז תודה רבה יעל עזרת לי ועשית סדר בבלאגן.
השאלה שרציתי לשאול , היא מעניינת אם הייתי צריך להגיד מה החסימה או הקיר שאני לא מצליח לעבור הוא אינטימיות ויחסי מין [אני יודע שזה נפוץ יותר אצל נשים] . אני בתול ובחירתי במטפלת אולי לא מקרי גם הוא [למרות שהתנסיתי בטיפולי מגע משני המינים], מאחר והנטייה המינית שלי היא הומוסקסואלית וכן לא מפתיע גם שאיזור האנוס רועש בטחורים ופיסורות... וכן עיכול בעייתי [במערכת עיכול עליונה רפלוקס וצואה סמי קשה ...].
מצד אחד הדיבור הוא בעוכריי שכן באמצעות הדיבור קל לי לחמוק מדברים.. מצד שני ברור שטיפול פסיכוגופני יוכל לתת מענה למצב וחשבתי היום שרק הפסיכיאטרית מבינה אותי בניגוד למטפלי נפש שלא מבינים מה אני מכניס את הגוף בעת חרדה או בעת אפיסת כוחות..... בעצם השאלה האם טיפול פסיכו-גופני יכול להקטיין את החרדת גוף שאני חש ?
האם בפסיכותרפיה הגופנית משלבים לעתים כלים מן הטנטרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לכפיר
יעל צמרת16/08/2009אהלן כפיר,
קודם כל אני שמחה לשמוע שיש יותר סדר בבלאגן ושיש מטפלת, נוסף לכך, בשל נטייתך המינית והקושי באינטימיות אני חושבת שטוב עשית שבחרת במטפלת ולא במטפל (לעת עתה). אמנם לא ברור לי עם המטפלת היא פסיכותרפיסטית גופנית. אין לי ספק שאתה צריך טיפול פסיכו - גופני לחלוטין, הן לעיניין החרדות (שבימים אלו יפורסם באתר טיפים להתמודדות עם חרדה, מה שיכול יותר לעזור לך בהתמודדות) ולהבהיר לך מדוע טוב יהייה לך טיפול מסוג זה. לעיניין מערכת העיכול הכוללת - מערכת העיכול מקבילה לעיכול רגשות ועיכול הדברים הנכנסים אלינו מבחוץ, מהעולם, למעשה איך אני מעכל את החיים... כיוון שיש שם קושי אני מחזירה אותך לטיפול פסיכו - גופני. כמו שציינתי קודם טיפול מסוג זה משלב שיחות, כך שתוכל גם לתת פורקן ועיבוד מילולי.לגבי שאלתך האחרונה, יש מטפלים אם יותר ניסיון וידע בתחום הטנטרה ויש שלא, זה תחום העשרה אישי שאינו מחייב קשר לפסיכותרפיסט גופני, אך הייתי ממליצה לך להתמקד בחרדות ובקשיי האינטימיות כדי להתחזק ולהרגיש בטוח ואז לגשת לנישות כטנטרה.
כל טוב
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמטפלת הינה פסיכותרפסיטית גופנית
כפיר16/08/2009סשה חזנוב אם יצא לך לשמוע עליה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרך צלחה.
יעל צמרת17/08/2009יופי כפיר, אני גם מכירה את סשה. אז אני מאמינה שיהיה לך טוב.
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אבחון הפרעה בעקבות הופעת תסמינים - עזרה דחופה
חרדות חברתיות סטרס וקילוף העור במכוון
דודה מרירה ושלילית - בירור
דלוזיה מגלומניה- דרכי טיפול
בעייה מינית וירידה בזיכרון
הפרעת אישיות גבולית- דרכי טיפול
חלומות חוזרים על האקס
מחלות נפש והשפעת גנטיקה
טיפים לשפר של הזיכרון
ערוץ הבריאות
.jpg)