לימודים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לימודים
    רונית
    22/09/2009

הי,
    אני מתעניינת בלימודי פסיכותרפיה גופנית. אני יודעת שאתם מפנים לשאלות אבל השאלה שלי היא כזו:
    האם בטיפול הנושא הגופני הוא העיקר? האם השימוש בעיסויים הוא מרכזי או רק במצבים מסויימים? אני שואלת כי אני מאד מתחברת לנושא התנועה והגוף אף קשה לי לגעת באנשים זרים מסויימים, מפריע לי כל מיני דברים (הזעה, ריח גוף, שערות וכו'..). השאלה היא אם זה משהו שחייבים בכל טיפול או יש וריאציות שונות. וגם - האם ניתן ללמוש את התחום בפחות מ- 3שנים? אם אני אמא ויש לי ילדים קטנים + עבודה ואין לי זמן ויכולת להתחייב ללמוד כמו סטודנט צעיר כמה פעמים בשבוע?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לימודים

הוספת תגובה

• גוף ומגע

עינבל פנחס-פרג
    30/09/2009

שלום רונית

בפסיכותרפיה גופנית גוף הוא עיקרי ביותר. אך טיפול בגוף אינו בהכרח עיסוי. ישנם טכניקות מגע שונות שהטיפול הוא עם בגדים. כמו כן כפי שציינת עובדים גם בתנועה, נשימה ועוד.

אם הקושי שלך הוא רק בעיסוי ללא בגדים, אני מאמינה שתוכלי לנסות לבקש ללמוד קורסים אחרים במקום קורסי עיסוי. אם הקושי הוא במגע בכלל זה קצת יותר בעייתי. חלק מהגישה הטיפולית שהמגע הוא כלי מרפא והרבה מהבעיות והקשיים שאנשים חווים נובעים מחסך במגע.
    ישנם מטפלים שלא נוגעים מתוך בחירה ומשתמשים בטכניקות אחרות כמו שיש מטופלים שאינם מעוניינים במגע. זה לגיטימי אך לא נראה לי שתמצאי מקום שמלמד פסיכותרפיה גופנית בלי שתצטרכי לגעת. אם את מאוד רוצה ללמוד את התחום וזה החסם היחידי המונע ממך, אני מציעה לך לבדוק זאת במספר פגישות עם מטפל/ת עם מגע כדי לבדוק מה הדבר היושב מתחת לקושי, ואיך אפשר להתגבר עליו.
    המקומות הרציניים שאני מכירה מלמדים כ 5 שנים. כל שנה נבנית על השנה הקודמת ולכן אי אפשר לרכז את כל הקורסים לפחות מ 3 שנים. את יכולה לבדוק האם אפשר ללמוד כמה שיותר בשנים הראשונות בכדי שיאפשר לך להתחיל לעבוד במקצוע בטכניקות מסוימות ואת השאר תשלימי בקצב שלך.

בהצלחה וחג שמח,
    לשאלות נוספות את מוזמנת להתקשר או לשאול שוב.
    עינבל פרג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו