מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לימודי פסיכותרפיההילה26/10/2009
שלום, קוראים לי הילה, אני אחרי תואר ראשון בתקשורת ושוקלת בימים אלו הסבה לתחום הטיפול. ממה שהספקתי לקרוא תחום הפסיכותרפיה נשמע מעניין מאוד ומתאים לאופי שלי, אך אני לא מכירה את את התחום לעומק. ראשית רציתי לשאול האם הלימודים ברידמן הם באיכות טובה, מה אורך הלימודים, מהי סוג ההכשרה, כלומר איזו תעודה מקבלים בסופה ולבסוף האם זהו תחום שיש לו דרישה סבירה.
אני יודעת שמדובר בשאלות לא מעטות, אשמח לכל פיסת מידע
תודה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודים
יעל צמרת27/10/2009שלום להילה,
ראשית אני מזמינה אותך להכנס ללינק שאלות נפוצות ושם תוכלי לקבל מידע נוסף לגבי לימודי פסיכותרפיה.
לגבי לימודים במכללת רידמן, אני מציעה לך להפגש עם יועצת של המכללה על מנת לברר את תכני הלימוד, אופן הלימודים ולראות שזה אכן מדבר אליך. תוכלי לברר לגבי סוג ההכשרה והתעודה ומשך הלימודים. אני סיימתי לפני חמש שנים ואז הלימודים ארכו כ 4 שנים, ידוע לי שחלק מתכני הלימוד שונו ולכן כדי לך לערוך את הבדיקה הזו ישירות מולם. רידמן מכללה שנמצאת הרבה זמן בתחום והולכת וגדלה עם השנים, דבר מאוד משמעותי לבחירת מוסד לימודים.
לגבי הדרישה בתחום, פסיכותרפיה גופנית הינה תחום התופס תאוצה, אנשים היום יותר מודעים לחיבור בין הגוף והנפש, להשלכות של ארועי חיים על הבריאות וכו'. מצד שני עדין אין הכרה לתחום בגופים כמו קופות חולים שניתן לטפל שם בפסיכותרפיה גופנית ולכן זה נשאר בתחום העצמאי.
מקווה שעניתי לך,
לשאלות נוספות את מוזמנת תמיד
יעל צמרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהילה
שריתה04/11/2009הילה,
מסגרות נוספות ללימודי פסיכותרפיה גופנית שהייתי ממליצה לבדוק:
- ביוסינטזה
- בי"ס של אלון זהבי
כדאי לברר אצל בוגרי המסגרות, האם בפועל הופכים למטפלים, והאם חווים שעברו תהליך משמעותי בהכשרתם.
יש לשים לב, כי מקומות רבים מציעים קורסים ותכניות לימוד במרחב של גופנפש, אך רק מעטים מכשירים אותך להיות מטפל.
קורסים טובים ניתן למצוא ב:
-מרכז לרפואת גוף נפש רמה"ש
- מרכז שילוב, טבעון
אני עצמי למדתי "ביוסינטזה" בתכנית שנמשכה 4 שנים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אבחון הפרעה בעקבות הופעת תסמינים - עזרה דחופה
חרדות חברתיות סטרס וקילוף העור במכוון
דודה מרירה ושלילית - בירור
דלוזיה מגלומניה- דרכי טיפול
בעייה מינית וירידה בזיכרון
הפרעת אישיות גבולית- דרכי טיפול
חלומות חוזרים על האקס
מחלות נפש והשפעת גנטיקה
טיפים לשפר של הזיכרון
ערוץ הבריאות
.jpg)