רוצה להבין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוצה להבין
    מוריה
    23/01/2010

ערב טוב
    כיוון שלא ברור לי הייתי רוצה להבין מהי בדיוק פסיכותרפיה גופנית.
    מסיבה זו או אחרת יש לי בעיה עם מגע והייתי רוצה לדעת אם פסיכותרפיה גופנית תוכל לעזור לי
    אם תרצו אשאיר את המייל שלי כדי לקבל תשובה ישירות לשם
    תודה
    שיהיה אחךלה שבוע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רוצה להבין

הוספת תגובה

• מה זה פסיכותרפיה גופנית.

עינבל פנחס-פרג
    24/01/2010

שלום לך מוריה,
    התשובה שלי קצת ארוכה, השתדלתי לפרט כדי שההסבר יהיה ברור בשבילך וגם בשביל אחרים.

פסיכותרפיה גופנית היא שיטת טיפול המאמינה כי יש קשר הדוק בין הרגשות והמחשבות שלנו לבין מה שקורה לנו בגוף: מבחינת מבנה פיזי ויציבה, התפיסה שלנו את הגוף ואת המגע בו, כאבים, מתח , התכווצויות ומחלות. ההשפעה היא הדדית. הגוף משפיע על הנפש והנפש משפיעה על הגוף. השיטה מאמינה שגם הגוף זוכר את החוויות שעברנו בחיים, מה שנקרא זכרון תוך תאי ולא רק זכרון במוח. לכן בטיפול אנחנו עובדים יחד עם הגוף.
    מה זה אומר?
    בטיפול מדברים, שמים לב גם למחשבות ולרגשות וגם לתחושות הפיזיות. למשל כשאני מדברת על נושא מסוים שמפריע לי אני מרגישה לחץ בבטן או נשימה מהירה או כף היד מתאגרפת או דוקא התרגשות ושמחה בחזה.
    בנוסף עובדים בתנועה ו/או נשימה - תרגילים שמתאימים לנושא הספציפי ושמים לב איך הגוף מגיב, איזה רגשות מתלווים וכד'. וכן יש טכניקות מגע שאפשר לשלב - שוב לפי הנושא.

חשוב לי לציין שטיפול בפסיכותרפיה גופנית תמיד מתייחס גם לגוף אבל הוא אינו חייב לכלול מגע, אם זה לא מתאים למטופל. מי שמחליט הוא המטופל.
    פסיכותרפיה גופנית יכולה מאוד לעזור לך לבדוק את היחס שלך לגוף שלך ושל אחרים ואת העניין שיש לך עם מגע, לבדוק מה קורה בגוף שלך כשאת חושבת על מגע וכד' וזאת דרך השיטות שהזכרתי קודם. גם שיטת הfocusing יכולה לעזור מאוד.

מקווה שזה יותר ברור, אם יש לך שאלות נוספות את מוזמנת לשאול.
    שבוע טוב,
    עינבל פרג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגע

מוריה
    24/01/2010

בעיה במגע לא פותרים במגע? הכוונה לא מלמדים את האדם לקבל מגע?
    אפשרי טלפונית?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו