מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות שינהגלי03/03/2010
אני נמצאת בתקוםה לחוצה מאוד בחיי והרבה פעמים קורה שאני מתעוררת מוקדם מאוד בבוקר, לםני השעון המעורר, ולא מצליחה לחזור לישון בגלל שמשבות מתחילות לרוץ לי בראש לגבי כל מיני דברים שאני צריכה לעשות. מה ניתן להמליץ במקרה הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה ועומס
עינבל פנחס-פרג03/03/2010גלי יקרה,
את מתארת מצב של עומס בחייך. יכול להיות שאת מרגישה במירוץ ואולי שאת מאבדת שליטה על כל המטלות והמשימות שיש על כתפייך. לפעמים כשיש המון דברים יכולה להיווצר תחושה של בלגן ולכן חשוב "לפזר את הערפל" ולהכניס סדר כדי להחזיר למצב מאוזן יותר.
אני מציעה שתפעלי במספר מישורים, חלקם מתאימים לזמן ההתעוררות עצמו וחלקם המלצות למהלך היום שיכולות גם לעזור.
1. לפני השינה ובזמן ההתעוררות משינה - לבצע תרגילי הרפיה.
ישנם מספר תרגילים. מכיוון שנשאלנו כבר בעבר על כך , אני אוסיף את התרגילים בהודעה נפרדת.
2. אם את מרגישה שהעומס והמחשבות עליו גורם לך לרצות לבכות, אז תני לעצמך. בדמעות יש חומר משחרר מתח. לפעמים עומס יוצר קושי עד כדי בכי גם אם מדובר בדברים משמחים.
3. לקחת תמציות באך - לדעתי תמיד עדיף שאיש מקצוע יכין לך משהו ספציפי אלייך אבל אם לא מתאפשר לך אז את יכולה לנסות את רסקיו לילה.
4. ברמה הפרקטית המשימתית ביומיום - את יכולה לבצע משימות לפי כללים של ניהול זמן נכון. באופן כללי זה אומר להגדיר מהם המשימות , לפרק למשימות קטנות ולרשום כרשימה, אח"כ להגדיר לפי סדרי עדיפויות מה חשוב ומה דחוף ולהכניס למסגרת של לוח זמנים שבועי/חודשי.
5. פעילות ות גופנית משחררת הורמונים מרגיעים לגוף. זה מרגיע את המערכת העצבית, תורם להרגשת שליטה ובכך עוזר להרגיע גם את המחשבות. תבדקי מה מתאים לך יותר פעילות מרגיעה כמו יוגה או פעילות נמרצת כמו אירובי. אני יודעת שזו עוד מטלה :-) אבל השתדלי למצוא לזה זמן, גם אם תעשי זאת בבית רק מספר דקות ביום.
לילה טוב,
ענבל פרג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אבחון הפרעה בעקבות הופעת תסמינים - עזרה דחופה
חרדות חברתיות סטרס וקילוף העור במכוון
דודה מרירה ושלילית - בירור
דלוזיה מגלומניה- דרכי טיפול
בעייה מינית וירידה בזיכרון
הפרעת אישיות גבולית- דרכי טיפול
חלומות חוזרים על האקס
מחלות נפש והשפעת גנטיקה
טיפים לשפר של הזיכרון
ערוץ הבריאות
.jpg)