שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    חנה
    27/06/2010

המתבגרת בת ה16 שלי נמצאת בקשר זוגי עם נער שגדול ממנה בשנה במשך כחצי שנה.
    בתחילת הקשר הם היו יוצאים עם חברים משותפים,או עם זוגות נוספים,בזמן האחרון או שהם מגיעים הביתה ומסתגרים בחדר(מה לעזעזל הם עושים שם כ"כ הרבה זמן?!אני אמורה להרשות את זה בכלל?),או שיוצאים לסרט ומקומות בילוי אחרים לבד...

הנער בחור נחמד בסך הכל,אבל אני מפחדת שאולי הגיע הזמן לעשות את ה-"שיחה".

הבעיה היא שאני מאד לחוצה ומובכת ולא יודעת מה לאמרר,היא המתבגרת הראשונה שלי(הגדולה מבין שלושה אחים)

בבקשה עזרו לי מה לאמר ואיך.
    אני לא רוצה שהבת שלי תקפוץ למעשים מיניים בכזו מהירות אבל בגלל ההסתגרויות המרובות שלהם אני כבר לא יודעת.

מה עושים??????

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לחנה

יעל צמרת
    28/06/2010

שלום חנה,

אינני יודעת מה טיב יחסייך עם ביתך, האם אתן קרובות ויכולות לדבר על דברים אינטימיים בלי שהיא תרגיש שאת שופטת/ מבקרת או כועסת עליה? אם כן חשוב שתדעי לפני השיחה איתה מה את רוצה לומר לה ואיזה מסר את רוצה להעביר לה. רק דבר אחד חשוב לזכור שאין לך יכולת לשלוט עליה! היא בסופו של דבר תחליט מה נכון לה.
    אני מציעה לך לדבר איתה בקצרה ולעינין בלי לחטט על מנת להוציא מידע - מה שיכול לגרום לריחוק ממנה. פשוט לומר לה משהו בסגנון: שאת מרגישה שטוב לה ושהיא נראית לך מאוהבת והחבר שלה הוא נחמד מאוד ואם היא רוצה לדבר איתך או שתלכי איתה לרופא נשים על מנת לקחת אמצעי מניעה את כאן בשבילה. את זו שצריכה לעשות כאן את העבודה ולקבל את זה שביתך מתבגרת. ביתך נמצאת בגיל כזה שמגלה את המיניות, את ההתאהבות וזו התפתחות נורמטיבית לחלוטין וחלק מזה הוא להתנסות בנשיקה ראשונה, אינטימיניות ומגע מיני וגם בדברים "האסורים".

בהצלחה
    יעל צמרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמהות ובנות

עינבל פנחס-פרג
    28/06/2010

שלום חנה,
    בהמשך לתשובת יעל צמרת, אם את מרגישה שלא ברור לך מהי עמדתך בעניין ואיך לגשת לנושא את יכולה לעיין בספרים שמדברים על נשיות, מיניות וגם על אמהות ובנות. אולי זה יעזור לך לגבש עמדה שתהיה גם נוחה לך וגם מתחשבת בבתך וברגשותיה, או שתוכלי להפנות את בתך לקרוא עמודים מסוימים שדיברו אליך ודרך זה יתכן שתתפתח שיחה.

בהצלחה
    ענבל פרג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו