טיפול בילדים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בילדים
    ניבה
    05/07/2010

שלום, לאחרונה המשפחה שלנו עברה כמה טראומות ושמתי לב שבני בן השנה וחצי הושפע מכך. הוא לא רגוע ובוכה לעתים מאוד קרובות. רציתי לברר לגבי טיפול לתינוקות בעזרת מגע במקרה כזה. מה תוכלו לספר לי - למי לפנות ואיך עושים זאת? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בילדים

הוספת תגובה

• טיפול בילדים

עינבל פנחס-פרג
    05/07/2010

שלום ניבה,

אני מבינה לליבך שאת מודאגת לגבי מצב רוחו של בנך. בכי הוא סוג של פורקן להתמודדות עם כאב נפשי. יש לאפשר לו לבכות והוא צריך שיהיו איתו בזמן ההתמודדות הזו. את צודקת מאוד בכך שמגע יכול מאוד לעזור, אני רק חושבת שהוא צריך לקבל את המגע הזה ממך ולא מאיזה מטפל חיצוני. את צריכה להחזיק אותובאופן שיהיה נוח לשניכם, אפשר כשהוא מכורבל בחיקך בתנוחת עובר, כפי שהחזקת אותו בשבועות הרראשונים לחייו או באופן דומה . הוא צריך להרגיש את העטיפה שלך וגם את ההקשבה. חשוב שתנסי להקשיב לבכי שלו בלי למהר לנסות להרגיע או להשתיק את הבכי. להחזיק אותו בהחזקה לא רכה מידי ולא לוחצת, להקשיב ומקסימום להגיד לו שאת נמצאת לידו, מקשיבה לכאב שלו ומאמינה שלאט לאט הכאב יעבור.
    אם קשה לך להכיל את הסיטואציה, כדאי שתלכי לטיפול/יעוץ שיעזור לך להתמודד עם איך שאת מרגישה. אם את סובלת ממה שעבר עליכם במשפחה יהיה קשה גם לו ולכן כדאי שתטפלי בעצמך ובשאר בני הבית, זה יחלחל גם אליו.
    בהצלחה.
    ענבל פרג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו