טיפול בילדים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בילדים
    אורלי
    03/08/2010

שלום רב,

כאם המחפשת טיפול מתאים לבני, אני מעוניינת לברר לגבי פסיכותרפיה גופנית:

האם קיים מסלול לימוד ייחודי לילדים? בטיפול פסיכולוגי מטפלים בילדים בדרך כלל פסיכולוגים שלמדו טיפול שספציפי לילדים. שכן מגע עם ילדים שונה מהותית ממגע עם מבוגרים.

לבני יש בעיות רגשיות הנובעות כנראה מתת תחושה, כבר מהגיל הרך נשך ודחף ילדים, התנהג בצורה מאוד פיזית, אינו חש כמעט כאב במצבים שאחרים היו מתפתלים. אוכל חריף מאוד ומלוח, מחפש ריגושים במשחק, כגון התגוששות, אך גם משחקי דימיון קיצוניים ומפחידים, נמשך מאוד לנושאים מפחידים, ואז מאוד מפחד מהם. בקיצור "חי על הקצה". הוא לא טופל בריפוי בעיסוק, כי איכשהו הוא הסתדר כל השנים. עכשיו הוא סיים ב' והמצב החמיר, הוא מאוד מסתכסך עם ילדים סביב הפיזיות הרבה מידי שלו. האם מקרה זה נראה מתאים לפסיכותרפיה גופנית? או שעדיף ללכת לכיוון של ריפוי בעיסוק עם דיאטה סנסורית מתאימה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בילדים

הוספת תגובה

• טיפול בילדים

יעל צמרת
    04/08/2010

שלום אורלי,

במקרה שלך אני ממליצה לך לפנות קודם לרופא התפתחות לאיבחון ועם צריך ללכת לריפוי בעיסוק או כל מה שימליץ ללכת ולא לדחות. מאוד חשוב האיבחון והטיפול כדי שהילד לא יסבול ולא תיהיה החרפה במצב. אני לא חושבת שזה גיל מתאים לפסיכותרפיה גופנית ולא חושבת שמקרה זה זה יפתור את הקושי.

כל טוב
    יעל צמרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו