שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אורית
    17/10/2010

שלום לפסיכולוגים,

שמעתי על הסדרה שהייתה "בטיפול" עם אסי דיין. האם הסדרה מראה טיפול אמיתי ממש כמו כמו אופי טיפול בחיינו האמיתיים? האם אתם ממליצים לצפות בכך?עוד אשמח לדעת מהי דעתכם המקצועית על כך שחלק מזמן כל פגישה מוקדש להרפייה ודמיון מודרך.
    שאלה נוספת שמעניינת אותי, מהי החשיבות בטיפול של קריאה בשם? (ז"א שהמטפל פונה למטופל בשמו הפרטי ולהיפך, או היעדר שימוש בשם? ) האם יש לכך משמעות?
    אשמח לתשובתכם בהקדם.

תודה רבה,
    אורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לאורית

עינבל פנחס-פרג
    17/10/2010

שלום אורית

אני מפנה חלק משאלותייך אלייך. איך את מרגישה לגבי הקדשת זמן כל פגישה להרפייה?מה זה עושה לך כאשר מטפל פונה אלייך בשמך? ואיך את מרגישה כשהוא לא עושה זאת?
    אני מפנה אלייך את השאלה בחזרה מכיוון שבעיני הרגשתך בטיפול היא החשובה. ישנם אנשים שבכלל לא ישימו לב אם המטפל קורא בשמם או לא. לעומת זאת לאחרים זו תהיה נקודה משמעותית ביותר במערכת היחסים שלהם עם המטפל. בד"כ מטופל ישים לב לסיטואציות בטיפול שיהיו דומות לחוויות שהפריעו לו בעבר או בהווה עם אנשים אחרים(מה שנקרא בשפה המקצועית העברות והשלכות). כך שזה אינדיבידואלי וזו הזדמנות מצוינת לדבר על כך עם המטפל. אלו דברים שיכולים ליצור שינוי בהרגשה שבגללה פנינו לטיפול..
    בכל זאת אנסה לענות לך לפי תפיסתי:
    הרפייה ודמיון מודרך אלו כלים שאפשר להשתמש בהם בטיפול כמו כמו כל כלי אחר: ציור, משחקי תפקידים וכו'. אפשר להשתמש בהם במידה ובאופן שזה מתאים למטופל ועוזר לו.

לגבי הסדרה, אני מטפלת בפסיכותרפיה גופנית שזה אומר שאני משתמשת בכלים נוספים מעבר לשיחה.

בברכה,
    ענבל פרג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו