פסיכותרפיה גופנית בשלפוחית ביישנית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פסיכותרפיה גופנית בשלפוחית ביישנית
    רבקה
    11/12/2010

שלום, אני סובלת מאד מבעיה של שלפוחית ביישנית (המינוח הרפואי: פארורזיס, Paruresis). לא נעים לי לעשות פיפי כשאני יודעת שאנשים עלולים לשמוע.

זה הולך ומחמיר, עד לרמה שאני לפעמים לא מסוגלת לעשות. זה פשוט לא יוצא ולא משנה כמה אנסה לשכנע את עצמי שכולם עושים את זה ואף אחד לא מקשיב, הגוף לא משתף פעולה ונשאר עצור... לטעמי זה גם נובע מכך שאני תמיד שומרת דברים בבטן ולא מוציאה אותם החוצה.

כמובן שזה מקשה עלי ביומיום ואפילו גורם לי להימנע מלצאת לטיולים או סתם לכל מיני מקומות. אני מוצאת את עצמי חושבת על זה רוב הזמן וזה מאד מתסכל.

אני מודעת לזה שגם אם אני מנסה לשכנע את הנפש - עדיין יש בי חרדה והגוף מגיב בהתאם למצב חרדתי ונסגר.

זה נושא לא כל כך מדובר בארץ וזה מאד מקשה על התגברות על העניין. אבל הבנתי שאני זקוקה לטיפול התנהגותי-קוגניטיבי.

האם התחום של פסיכותרפיה גופנית מתעסק בנושא הזה ובאיזו צורה?
    האם ישנם מטופלים שזה פתר להם את הבעיה?
    אשמח לשמוע על המלצות לטיפול.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פסיכותרפיה גופנית בשלפוחית ביישנית - תגובה

עינבל פנחס-פרג
    12/12/2010

שלום רבקה,

מה שקורה לך הוא שהטלת שתן במקום ציבורי נחווית אצלך כחוויה לא בטוחה ואפילו מסוכנת ואז נוצר כיווץ גופני. יש לפעולה זו משמעות השרדותית ופיזית ולכן ההסברים הרציונליים לא עוזרים לך. מכיוון שכך אני מאמינה שיש לגשת אל הבעיה דרך המקור שממנו נוצרה, ז"א דרך החוויה הפיזית רגשית.
    את מקשרת זאת לשמירת דברים בבטן כך שאני מניחה שיש לכך הקשרים של שליטה, פחד מאיבוד שליטה, אולי קיים קושי להרפות בתחומים נוספים.
    אני מציעה לך לפנות לטיפול שמכוון להרפיה הדרגתית (!) תוך סביבה בטוחה, ושבודק את ההקשרים הרגשיים.
    פסיכותרפיה גופנית עוסקת ועובדת יפה בהפרעות חרדה במיוחד כשיש לחרדה הקשרים גופניים מובהקים. ניתן לטפל ע"י כך שנתחיל להתמקד בתחושות הגוף, ניצור מרחב בטוח להעלאת התכנים הרגשיים שגרמו לבעיה ודרך המודעות תלמדי לשלוט בתופעה אט אט במקום שהיא תשלוט בך.

בהצלחה,
    ענבל פרג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו