בטיפול על רקע פוסט טראומה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בטיפול על רקע פוסט טראומה
    חיה עם כאב
    31/12/2010

כתוצאה מגילוי עריות .

סובלת מפיברומלאגיה שבטוח לי שמתעורר התקף בכל פעם שהגוף זוכר והנפש בורחת ומדחיקה .

השבוע בטיפול היינו על הרצפה אני והמטפלת והרגשתי הכי חופשייה בעולם . ממש כמו ילדה קטנה לפני הפגיעה פשוט בהיי ואז באה הנפילה הענקית כבר שלושה ימים שהגוף כואב

לא יודעת עם זה מההיי שבטיפול או קצב והטריגריות אבל כואב לי

והשאלה
    מה עושים עם הכאב האמת שאני רוקדת ושומעת מוזיקה אז יש רגיעה לכמה דקות ואחר כך חוזר .

מחפשת מאמרים בנושא הגוף שזוכר האם תוכלו להפנות אותי

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בטיפול על רקע פוסט טראומה

הוספת תגובה

• בטיפול על רקע פוסט טראומה - תגובה

עינבל פנחס-פרג
    01/01/2011

שלום לך,

אני קוראת את מה שאת כותבת ושומעת את כאבך.
    הגוף אכן זוכר. אך כמו שהוא זוכר את הפגיעה והכאב, יש לו היכולת לזכור גם את החוויות הטובות אלה שהיו לפני הפגיעה וגם אולי כאלה שלאחר מכן.
    חשוב לעבוד עם משאבים. ולכן מצוין שריקוד עוזר לך.
    מה אפשר לעשות עם הכאב הפיסי:
    חשוב ללמד את הגוף לחזור להיות "עוגן" ולא רק מקום של כאב. זה משהו שניתן לעשות בהדרגה. אחת הדרכים היא לחפש מקום נוח (פיסי) בגוף. לעשות סריקה ולבדוק איפה בגוף הכי נוח לי עכשיו. זה יכול להיות בכף היד, בבית החזה, או בכל מקום אחר, אפילו בקצה הציפורן או בשיער. אח"כ לשאול את עצמך איך את יודעת ששם נוח, לפי מה (למשל:מרגישה שם רכות, חוסר משקל וכד').

ספר: להעיר את הנמר של פיטר לוין

ענבל פרג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עינבל המון תודה

חיה עם כאב
    01/01/2011

אני אחפש את הספר ניתקלתי בו מספר פעמים גם בהקשר של שיטת גרינברג וגם בנוגע להתמקדות .
    אני ינסה גם את העיצה והרעיון שרשמת לי האם לעשות זאת דווקא בזמן התקף או בזמן רגיל לחפש את הנקודה הנעימה .

הבעיה היא שעד לא מזמן די הייתי מנותקת מגופי והתאכזרתי אליו היום אני מנסה לחבר בן הגוף לנפש . והתחלתי בזה שאני מקשיבה לגוף שמה לב לתנועות שלי ולאיך שאני מניעה את הגוף .

הגוף שלי זוכר את הדחייה בתור ילדה שלא קיבלה חום ומגע וגם את הפגיעות הרבות שבאו אחר כך . נראה לך שניתן לעבוד לבד או שאני חייבת עזרה מקצועית גם בתחום זה .

א)לא מאמינה שאני אמצע מישהו קרוב לאזור מגורי
    ב) האמת שאין לי כל כך תקציב

עד כמה מדיטציות ויוגה יכולים לעזור

המון תודה על ההקשבה והעזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עינבל המון תודה - תגובה

עינבל פנחס-פרג
    01/01/2011

כתבת קודם שאת בטיפול. האם המטפלת שלך מתמחה בעבודה עם טראומה? אם כן, את יכולה לשתף אותה במה שהצעתי ואולי תוכלו לנסות את התרגיל בטיפול.
    כדאי לעשות זאת גם בזמן רגיל, ובזמן התקף אם את לא מצליחה למצוא מקום נוח תתחילי בלשבת בתנוחה יחסית נוחה ונסי להתמקד בנקודות המגע של הגוף עם הכסא/ספה. במושב, במשענת, כפות הידיים שמונחות על הגוף או אחת על השניה...

הייתי מעדיפה שתהיה לך עזרה, (שוב, תתיעצי עם המטפלת שלך) את יכולה לנסות "להתאמן" לבד, העניין הוא שהעבודה עם הגוף היא מאוד טובה אבל יכולה גם לעורר ולא רק להרגיע ומה שחשוב לי שתהיה לך תמיכה מתאימה.
    אם את מכירה את שיטת ההתמקדות אז מה שהצעתי זה כמו להתמקד על דברים חיוביים. (פיטר לוין עבד עם ג'נדלין מפתח שיטת ההתמקדות ואז לקח את זה לכיוון עבודה עם טראומה). אני מבינה את הקושי, יתכן שהגוף כרגע בוכה ואולי ממאן להנחם (אפשר להבין אותו). נסי להזכיר לגוף שלך גם חוויות אחרות כמו: מגע של כוס תה חמה ביום חורפי, מגע של בד נעים, שמש מחממת או רוח מלטפת...

למיטב ידיעתי יוגה יכולה לחזק את הגוף אבל לא נראה לי שלפתור כאב. מדיטציות רק עם תמיכה כי הן יכולות גם ליצור הצפה.

אם תרצי הפניה למטפלים לפי אזור מגורים - צרי קשר.
    מאחלת לך ימים קלים.
    ענבל פרג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון המון תודה

חיה עם כאב
    02/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו