יעוץ בבחירת טיפול גוף נפש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יעוץ בבחירת טיפול גוף נפש
    עידו
    17/01/2011

שלום רב,

מזה מספר שנים אני סובל מכאבים במספר רב של פרקים בגוף המלווים אותי בעיקר בזמן פעילות גופנית אך גם במנוחה.
    נמצא בבירור ריאומטולוגי, אך עדיין אין הבחנה.

יתרה מזאת, לפני כ- 5 שנים אובחן אצלי OCD, ויש לומר שהוא משתלב בתחומים רבים ומגוונים בחיי ומשפיע רבות על המצב רוח, רמות הלחץ והשקט הנפשי שלי.

לאחרונה התחלתי לחשוד בקשר האפשרי בין שתי הבעיות השונות, הגופנית והנפשית, ואני מעוניין לחקור קשר זה לעומק בתקווה שיביא להקלה ושיפור המצב.

התחלתי לקרוא באינטרנט על תחומי הטיפול הרבים והמגוונים הקיימים ברפואה האלטרנטיבית, והנמצאים תחת קטגורית "טיפול גוף נפש" כגון:

- פסיכותרפיה הוליסטית
    - פסיכותרפיה גופנית
    - פסיכולוגיה/פסיכותרפיה טרנספרסונלית
    - נטורופתיה
    - רפואה סינית
    - הילינג
    - ועוד...

אודה לכם אם תוכלו לעשות לי קצת סדר בדברים ולמקד אותי בתחומי הטיפול שיעילים/מתאימים ביותר לבעיות שהצגתי.

תודה,

עידו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ בבחירת טיפול גוף נפש

הוספת תגובה

• יעוץ בבחירת טיפול גוף נפש - תגובה

עינבל פנחס-פרג
    18/01/2011

שלום עידו,

מאוד יכול להיות שיש קשר בין התופעות שציינת. ככלל, לחץ יכול ליצור נוקשות בשרירים ובמפרקים ומשם עלולים להתפתח כאבים. יחד עם זאת, אם לא מדובר בזמן רב, אני מציעה שתחכה לאבחנה רפואית. אז יהיה ניתן להתאים טוב יותר את הטיפול.

בכל זאת אנסה לעשות סדר:
    הטיפול בנטורופתיה וברפואה סינית הוא בעיקר תזונתי + צמחי מרפא ולפעמים המטפל משתמש בטכניקות נוספות כגון דיקור, רפלקסולוגיה או טכניקת מגע אחרת. אם תבחר בשיטות אלו, בד"כ תקבל הוראות ברורות כיצד לשנות את אורח חייך מההיבט הפיזי.

שאר התחומים שציינת הם תחומים שמתייחסים לגוף אבל בעיקר מההיבט הנפשי. בחלקן משתמשים גם בטכניקות מגע ובחלקן לא, בחלקן המטופל יותר אקטיבי ובחלקן המטפל יותר אקטיבי (זה גם תלוי במטפל ולא רק בשיטה). אם תבחר באחת מהן תהיה לך יותר אפשרות לחקור את ההיבטים הרגשיים הקשורים לתופעות הגופניות.

מנסיוני הטיפולי, כאשר ישנם כאבים פיזיים, בד"כ עבודה עם מגע טיפולי מקלה. לכן אם אין לך בעיה מיוחדת עם מגע, אני מציעה שתבחר שיטה שתכלול גם עבודה כזו.
    בהצלחה,
    ענבל פרג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיקוד השאלה

עידו
    18/01/2011

תודה רבה על התגובה המהירה!

ברצוני למקד מעט את שאלתי.
    מהם ההבדלים המהותיים בין פסיכותרפיה גופנית לפסיכותרפיה טרנסדנטלית? (ראיתי שאלו שתי מגמות נפרדות במכללת רידמן), והאם פסיכותרפיה הוליסטית זהו שם כולל לשתי שיטות טיפול אלו?
    כמו כן, איזו מבין שתי שיטות אלו עדיפה במקרים בהם קימים כאבים פיזיים הנובעים ממקורות רגשיים?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיקוד השאלה - תגובה

עינבל פנחס-פרג
    19/01/2011

שני המסלולים הפסיכותרפיה הגופנית והטרנספרסונלית מדברים על הקשר בין הגוף ומצבים רגשיים. ממה שאני יודעת, הגישה בשני המסלולים דומה ובשניהם יש עבודה עם התודעה (וסוגי עבודה רוחנית), עבודה רגשית ועבודה עם תנועה ומגע. בפסיכותרפיה גופנית יש דגש יותר על הגוף (מגע, תנועה) ובטרנספרסונלית דגש יותר על עבודה רוחנית אנרגטית.
    שתי הגישות יכולות לסייע, זה עניין של למה אתה מתחבר יותר.
    אני מאמינה שכשיש כאבים פיזיים, פעמים רבות כדאי לעבוד עם מגע ממש, במידת האפשר (יתכן שאני משוחדת). אם תמצא מטפל שמשלב מספיק מגע, אז הכימיה שלך איתו חשובה יותר מהמסלול בו התמחה.

ענבל פרג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על מטפלים

עידו
    27/01/2011

תודה עינבל,

תוכלי להפנות אותי למטפלים וותיקים ומקצועיים בתחומים אלו שמקבלים באיזור המרכז?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על מטפלים - תגובה

עינבל פנחס-פרג
    27/01/2011

עידו, אני לא יכולה לפרסם המלצות בפורום. אתה מוזמן להתקשר.
    בברכה,
    ענבל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו