לפרופ' בלומנפלד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לפרופ' בלומנפלד
    שרון
    21/09/2011

שלום,

בשל מחלה ממנה אני סובלת נאלצת לשמור פוריות. בת 39.
    1. אם אני מקפיאה 20 ביציות - כפי שמאפשרים בקופת חולים- כמה אחוזים בערך מתוך ה - 20 שורדים את תהליך ההפשרה ומה הסיכויים להכנס להריון בעתיד מביצית מופשרת בכלל?

2. אם אחליט לשמור עוברים מוקפאים- לדוגמה 20 עוברים מוקפאים- כמה אחוז בממוצע בערך מתוך ה - 20 שורדים את תהליך ההפשרה? (אני יודעת שהדבר תלוי בהרבה גורמים, איכות הזרע וכו ונניח שגם איכות הזרע בסדר). (הבנתי שאחוזי ההריון ממוקפאים זה שני שליש לעומת הטריים).

3. האם יכולים להיות יותר מומים בעוברים מוקפאים בממוצע לעומת הטריים? כנ"ל לגבי ביציות שהופשרו והופרו.

תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לפרופ' בלומנפלד

הוספת תגובה

• לפרופ' בלומנפלד - תגובה

פרופ` זאב בלומנפלד
    21/09/2011

הנסיון בהקפאת ביציות קטן מזה של הקפאת עוברים היות וזה החל כ-20 שנה מאוחר יותר. יחד עם זאת , בשל טכניקת ההקפאה בשיטת הזיגוג VITRIFICATION שבה משתמשים בשנים החרונות , אחוזי ההישרדות של הביציות המופשרות עלה באופן משמעותי לעומת שנים עברו והוא מתקרב לשזה של הקפאת עוברים, במעבדות בעלות ניסיון בכך.
    אם יש בן זוג מומלץ להקפיא עוברים.
    אם יש עוברים באיכות טובה הסיכויים המצטברים להשגת הריון מ 20 עוברים מופשרים הוא גבוה. מרביתם ישרדו את ההפשרה.
    בהקפאת 20 ביציות לא מובטח שיתקבלו 20 עוברים היות וישנו גורם הזרע...
    אין יותר מומים בתנוקות שנולדו מהפשרת עוברים לעומת העברת טריים. זה בד''כ חוק " הכל או לא כלום" , דהיינו אם העובר לא תקין ההריון לא יתחיל או שיופל בשלבים ראשונים.
    באיחולי שנה טובה ופוריה ורפואה שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו