הריון אחרי ABVD - עד מתי טרטוגני?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון אחרי ABVD - עד מתי טרטוגני?
    אני
    07/11/2011

שלום רב.

ברצוני לדעת כמה זמן מסיום כימותרפיה (ABVD, כאמור) מומלץ לחכות עד שניתן להתחיל ולנסות להרות בבטחה.

מבקשת לציין כי השאלה שלי מתייחסת אך ורק לפן הטרטוגני ולא לפן האימהי/אונקולוגי (דהיינו, לא למשך הזמן שמומלץ לחכות לפני שמנסים להרות בגלל צורך במעקב ע"י CT, סיכויי השנות מוגברים בשנתיים הראשונות וכו').

תודה רבה!
    PINK

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הריון אחרי ABVD - עד מתי טרטוגני? - תגובה

פרופ` זאב בלומנפלד
    09/11/2011

מומלץ לחכות שנה, היות וזמן הבשלת הזקיק מהשלב הראשוני ביותר עד שלב הביוץ נמשך בין 3 ל 9 חודשים [ הטווח הרחב נובע ממקורות מדעיים שונים] ולכן מומלץ להוסיף שלושה חודשים כטווח בטחון.
    כאמור, זה מתייחס אך ורק לפן הטרטולוגי [ פגיעה עוברית אפשרית] ולא לבריאות האם וכו' כפי שפרטת בשאלתך
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והמשך שאלה

אני
    09/11/2011

אחרי סיום ה-ABVD קיבלתי קרינה משך חודש וחצי נוספים (לציין כי הקרינה היתה למדיאסטינום בלבד). האם יש לך משמעות טרטוגנית כלשהי או שה"ספירה" היא מרגע סיום הכימו'?

שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והמשך שאלה - תגובה

פרופ` זאב בלומנפלד
    14/11/2011

מומלץ שנה מסיום הההקרנות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו