מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובה!דבי20/03/2012
שלום, בגיל 23.5 חליתי בלימפומה נון הודקין ועברתי 6 טיפולים כימוטרפיים וכן זריקות דקה- פפטיל. בחודש לאחר סיום הטיפולים המחלה חזרה ונאלצתי לעבור השתלת מח עצם עצמית. כחלק מניקוי הגוף עברתי טיפול אישאפ ומטרוטרקסט ואח"כ ניתוח להוצאת רקמת שחלה ואז השתלה.
היום אני בת 26, שנה ו-7 חודשים אחריי ההשתלה, מאז ההשתלה אני נוטלת הורמונים אקטיבל לחודש ימים רצוף (שלא גורמים לדימום) על מנת למנוע תופעות של גיל מעבר. ברצוני לציין כי מאז שחליתי לא הופיע לי מחזור/דימום כלל.
ביום שישי האחרון הופיע לי דימום חזק שנמשך נכון לעכשיו, עד היום (5 ימים).
בהתייעצות עם הרופא המטפל עשיתי בדיקת דם הורמונלית תחת נטילת כדורי האקטיבל.
היום הגיעו התשובות- הן יצאו תקינות.
ערכי הבדיקות:
TSH-1.43
LH-6.4
FSH-7.4
E2-275
פרוגסטרון-1.5
טוטסטרון טוטאל- 1.8
הרופא אומר כי אם זה יימשך יש לבדוק אולטרהסאונד.
שאלותיי הן-
1. מדוע הוא ביקש ממני לעשות את הבדיקה ההורמונלית כאשר אני בהשפעת האקטיבל? כלומר, מה הוא ציפה לראות?
2. האם העובדה שפתאום הופיע דימום חזק לאחר שנה ו-7 חודשים שאני תחת השפעה של אקטיבל ולא היה אף פעם סימן לדימום- מגביר את הסיכוי כי השחלות מתחילות לעבוד?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה! - תגובה
פרופ` זאב בלומנפלד21/03/2012אכן, ייתכן כי השחלות חזרו לתפקד וזו הסיבה שמומלץ לבצע US ע''מ לראות אם יש זקיקים קטנים [ מה שנקרא בשפה הרפואית זקיקים אנטראליים]
מומלץ לחזור על בדיקת ה FSH, LH, ESTRADIOL לאחר הפסקת האקטיבל, ובמידה ותקינים גם בדיקת פרוגסטרון כשלושה שבועות לאחר המחזור.
בנוסף , בדיקת AMH היא הסמן האמין ביותר לרמת הרזרבה השחלתית [ הישרדות זקיקים]
ניתן לבצע הבדיקה בבי''ח רמב''ם או בתל-השומר או במעבדות זר.
נשמח לראותך ולייעץ בהתאם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועדכון
דבי21/04/2012אכן ביצעתי אולטרא סאונד והרופא אמר לי שנראה שהייתה פעילות בשחלה וזה באמת היה מחזור. הוא אמר שאפסיק ליטול את ההורמונים שלקחתי עד אז, ושלאחר חודש אראה מה קורה עם המחזור.
עבר חודש, והמחזור טרם הגיע, כל אותו החודש לא היו לי גלי חום ורק סמוך לזמן שהמחזור היה צריך להגיע פתאום החלו להופיע לי גלי חום ועם הזמן הם מתגברים...
מה עליי לעשות עכשיו? כרגע אני לא לוקחת הורמונים או כדורים כלשהם.
האם יכול להיות שהמחזור יופיע שוב פשוט בצורה לא סדירה? האם אני צריכה לחזור לקחת את ההורמונים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועדכון - תגובה
פרופ` זאב בלומנפלד22/04/2012ראי נא תשובתי הקודמת
אשמח לראותך עם תשובות ההורמונים + AMH ולייעץ לך בהתאם
הפורום נועד לשאלות עקרוניות
לצורך טיפול פרטני יהיה זה שגוי ולא מקצועי לתת לך המלצות טיפוליות בלי פגישה
בברכה ובכבוד רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)